Your browser does not support JavaScript or You have disabled it. Most of the features will not work so please enable JavaScript!

Silný Manuka Med BIO, 250 g

1 085,00 Kč

Manuka med bio s účinnosí TA 25+. Extra silný med od lokálního producenta z Nového Zélandu, Bernarda Schneidera, původem z rakouského Waldviertelu, který med nikdy nevystavuje teplotě vyšší než 40 °C. BIO certifikace, nepasterovaný, zcela v přírodní kvalitě.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Manuka med s BIO certifikací o celkové antibakteriální aktivitě TA 25+, bez pasterizace. Tento med pochází z nektaru květů stromu balmínu metlatého. Maorové, původní obyvatelé Nového Zélandu, jej nazývali Manuka a tato teplomilná dřevina roste právě v hornatých oblastech Nového Zélandu.

Jeho chuť je silně kořeněná a lehce mátová. Manuka je velmi významná v boji proti různým virům a bakteriím, což se určuje pomocí různých faktorů (TA, UMF, MGO). 

TA nebo-li "Total Activity" je hodnota, která ukazuje desinfekční účinek, měřením aktivity přírodního peroxidu. 

Čím vyšší je TA faktor, tím účinnější, dražší a cennější med je. Každý med má TA faktor. U Manuka medu je však obzvlášť vysoký.

S TA faktorem nelze manipulovat narozdíl od ostatních hodnot. Vzorky medu jsou aplikovány na laboratorní Petriho misky a měří se procento bakterií, které byly v kontaktu s medem usmrceny („Agar well diffusion method“).

  • Na TA hodnotou se nahlíží jako na jedinečnou a nemanipulovatelnou.
  • Široké spektrum aktivity manuky nelze vyjádřit pouze hodnotou MGO nebo UMF®, TA faktor oproti dvěma zmíněným odkazuje na komplexní spektrum účinnosti.
  • TA hodnota je testem na celkové působení medu. Důkazem původu, že med pochází z jednoho zdroje, je i pylová analýza, kterou pravidelně s každou šarží výrobce provádí.

např. TA 25+ má antibakteriální účinek podobný jako 25% roztok fenolu.

UMF srovnatelné přibližně s TAPřevod na minimální MGO
20+829
15+550
10+263
5+100

Bernard Schneider med nikdy nevystavuje teplotě vyšší než 40 °C

Užití: Nejlepší je med na lačný žaludek, buď jen tak na lžičku nebo s vlažným nápojem, NIKDY s horkým nápojem! Lžičku čistého Manuka medu zamíchejte do vlažné vody nebo mléka a vypijte.

Produkt je tepelně neupravovaný. Přirozeně bez lepku.

Složení: 100% Manuka BIO med

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G

Energetická hodnota: 1446 kJ
Energetická hodnota: 341 kcal
Tuky: 0,21 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,10 g
Sacharidy: 84,30 g
- z toho cukry: 84,30 g
Bílkoviny: 0,30 g
Sůl: 0,10 g

Obsah: 250g

Země původu: Nový Zéland, včelař Bernard Schneider

Skladujte v suchu a chladu. Opatrnosti je třeba u osob citlivých na včelí produkty.

Proč Sonnentor?

Přibližně 150 ekologických zemědělců ve Waldviertelu, v Čechách (za rok 2016 dodali naši lokální pěstitelé 51 300 kg koření a bylin), ale i po celém světě pro nás pěstuje bylinky a koření.

Ochrana přírodních zdrojů, zachování pracovních míst a zlepšování veřejného blaha jsou důležité hodnoty SONNENTORu.

Sonnentor podporuje malé ekologické farmy a ruční zpracování (v Rakousku, Čechách, Rumunsku, Albánii ale také v Tanzanii). Firma se specializuje na bioprodukci a trvale ekologicky udržitelný přístup k přírodě během pěstování a zpracování. V naší firmě se setkáte i s velkým podílem ruční práce, a tak můžeme zajistit, že naše výroba neprodukuje žádné přímé emise.

Naše koření a sypané čaje jsou baleny do biodegradabilních folií vytvořených z obnovitelných surovin (celulóza, která se dá opětovně získat ze dřeva). Tato folie je vyrobena v souladu s evropskou normou EN13432 pro kompostovatelné a biodegradabilní obaly. Úzká spolupráce s pěstiteli posiluje zodpovědnost a zajišťuje transparentnost v koloběhu výroby, čímž jsou zajištěna dvě základní svědectví filozofie SONNENTORu.

Základní výhody

  • obalové materiály (tam kde to jde používá Sonnentor kompostovatelné a biodegradabilní obaly)
  • přímý obchod s pěstiteli (transparentnost v koloběhu výroby)
  • kvalita a biogarance (úzká spolupráce s pěstiteli)
  • ruční práce a výroba (pouze ruční nestrojová výroba)
  • sušení koření probíhá velmi citlivě do teploty 45°C, tak aby zůstalo zachováno co nejvíce obsažených látek
  • odebírání vzorků pro testování na rezidua pesticidů

Další informace naleznete zde:

http://www.sonnentor.cz/sonnentor_cz/udrzitelny_rozvoj/obalove_materialy

10 bodů proč je BIO lepší

Sonnentor produkuje vše BIO.

1. BIO JE BEZ PESTICIDŮ A HERBICIDŮ
Bioprodukty obsahují 200× méně pesticidů než ty z konvenčního zemědělství. Např. pesticid glyfosát byl Světovou zdravotnickou organizací označen jako „pravděpodobně karcinogenní“. Přesto se stále používá po celém světě.

2. BIO JE DOBRÉ PRO VČELY
Pesticidy určené k hubení škůdců v konečném důsledku hubí také včely. Pilné včelky nám díky opylování zajišťují přibližně 80 % potravy. Bez jejich přítomnosti by ze světa zmizely různé druhy ovoce a zeleniny. Bio je bez použití pesticidů, čímž pomáhá přežít jak včelkám, tak nám.

3. BIO CHRÁNÍ VODU
Chemické pesticidy používané v konvenčním zemědělství prosakují, byť pomalu, ale neúprosně, do podzemních vod. Co je smrtící pro hmyz a přírodu, nemůže být příliš prospěšné pro člověka.

4. BIO JE VŽDY BEZ GMO
Obecně se neví, jak mohou genetické modifikace měnit potravinu ani člověka. V každém případě v nás však nevzbuzuje dobrý pocit jíst tzv. geneticky modifikované potraviny a ani slovní spojení „geneticky modifikovaný“ nezní zrovna nejlépe. V ekologickém zemědělství je GMO vyloučeno, počínaje použitím osiva pro sadbu.

5. BIO CHRÁNÍ NAŠE ZDROJE
Ekologický způsob pěstování obecně napomáhá eliminaci CO2 z ovzduší. Plyny metanu a jiné emise je tak možné redukovat až na polovinu. Místo abychom půdu využívali do jejího absolutního znehodnocení, je třeba jí hodnotné prvky přirozenou formou vracet, aby i budoucím generacím zůstala úrodná půda.

6. BIO JE V SOULADU S ETIKOU
V ekologickém zemědělství neexistují žádné klece pro kuřata či podobná omezení. Zvířata mají dostatek pohybu a žijí důstojný zvířecí život. Nám „masožravcům“ by přece nemělo být jedno, z jakého prostředí pochází maso, které konzumujeme. Klobása pak chutná mnohem lépe.

7. BIO JE ZDRAVĚJŠÍ
V ekologickém zemědělství nemohou být zvířatům podávány léky nebo antibiotika pouze z důvodu prevence. Vzhledem k tomu, že v ekologickém hospodaření je zakázáno používat masokostní moučku, produkce bio masa se nepotýká s potravinovými skandály v podobě BSE, apod. Naše byliny a koření z ekologických farem prokazují vysoký obsah cenných a prospěšných látek.

8. BIO CHUTNÁ LÉPE
Ovoce a zelenina mají v přirozeném prostředí ke svému růstu dostatek času. Vzhledem k pěstování i zpracování v ekologickém režimu si tak zachovají svou přirozenou chuť a jsou méně vodnaté.

9. BIO JE BEZ UMĚLÝCH PŘÍSAD
V biopotravinách se mohou objevit pouze přírodní složky (s výjimkou pektinu u marmelád). V konvenčních potravinách je povoleno více než 300 přídavných látek (jako umělá barviva nebo konzervanty).

10. BIO POTŘEBUJE ROZMANITOST
Bio farmy často kultivují „staré“ a málo známé druhy ovoce, zeleniny i bylin. Jejich snahou je usilovně podporovat potřebnou rozmanitost v přírodě, proto do své biopůdy vysazují daleko více neobvyklých plodin, nebo chovají méně známá zvířata.

Dostupnost: Skladem

Složení: 100% Manuka BIO med

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100G

Energetická hodnota: 1446 kJ
Energetická hodnota: 341 kcal
Tuky: 0,21 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,10 g
Sacharidy: 84,30 g
- z toho cukry: 84,30 g
Bílkoviny: 0,30 g
Sůl: 0,10 g

Obsah: 250g

Země původu: Nový Zéland, včelař Bernard Schneider

Skladujte v suchu a chladu. Opatrnosti je třeba u osob citlivých na včelí produkty.

2 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: