Menu
- Dle cíle
- Velkoobchod
- Doplňky stravy
- Vitamíny
- Proteiny
Gainery
- Potraviny
- Kosmetika
- Zdravá voda
Pokročilá filtrace
Náhradní součásti
Sleva na balíček
Zákaznická linka: +420 734 400 730
Manuka med s BIO certifikací o celkové antibakteriální aktivitě TA 25+, bez pasterizace. Tento med pochází z nektaru květů stromu balmínu metlatého. Maorové, původní obyvatelé Nového Zélandu, jej nazývali Manuka a tato teplomilná dřevina roste právě v hornatých oblastech Nového Zélandu.
Jeho chuť je silně kořeněná a lehce mátová. Manuka je velmi významná v boji proti různým virům a bakteriím, což se určuje pomocí různých faktorů (TA, UMF, MGO).
TA nebo-li "Total Activity" je hodnota, která ukazuje desinfekční účinek, měřením aktivity přírodního peroxidu.
Čím vyšší je TA faktor, tím účinnější, dražší a cennější med je. Každý med má TA faktor. U Manuka medu je však obzvlášť vysoký.
S TA faktorem nelze manipulovat narozdíl od ostatních hodnot. Vzorky medu jsou aplikovány na laboratorní Petriho misky a měří se procento bakterií, které byly v kontaktu s medem usmrceny („Agar well diffusion method“).
např. TA 25+ má antibakteriální účinek podobný jako 25% roztok fenolu.
UMF srovnatelné přibližně s TA | Převod na minimální MGO |
20+ | 829 |
15+ | 550 |
10+ | 263 |
5+ | 100 |
Bernard Schneider med nikdy nevystavuje teplotě vyšší než 40 °C
Užití: Nejlepší je med na lačný žaludek, buď jen tak na lžičku nebo s vlažným nápojem, NIKDY s horkým nápojem! Lžičku čistého Manuka medu zamíchejte do vlažné vody nebo mléka a vypijte.
Produkt je tepelně neupravovaný. Přirozeně bez lepku.
Složení: 100% Manuka BIO med
Energetická hodnota: 1446 kJ
Energetická hodnota: 341 kcal
Tuky: 0,21 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,10 g
Sacharidy: 84,30 g
- z toho cukry: 84,30 g
Bílkoviny: 0,30 g
Sůl: 0,10 g
Obsah: 250g
Země původu: Nový Zéland, včelař Bernard Schneider
Skladujte v suchu a chladu. Opatrnosti je třeba u osob citlivých na včelí produkty.
Přibližně 150 ekologických zemědělců ve Waldviertelu, v Čechách (za rok 2016 dodali naši lokální pěstitelé 51 300 kg koření a bylin), ale i po celém světě pro nás pěstuje bylinky a koření.
Ochrana přírodních zdrojů, zachování pracovních míst a zlepšování veřejného blaha jsou důležité hodnoty SONNENTORu.
Sonnentor podporuje malé ekologické farmy a ruční zpracování (v Rakousku, Čechách, Rumunsku, Albánii ale také v Tanzanii). Firma se specializuje na bioprodukci a trvale ekologicky udržitelný přístup k přírodě během pěstování a zpracování. V naší firmě se setkáte i s velkým podílem ruční práce, a tak můžeme zajistit, že naše výroba neprodukuje žádné přímé emise.
Naše koření a sypané čaje jsou baleny do biodegradabilních folií vytvořených z obnovitelných surovin (celulóza, která se dá opětovně získat ze dřeva). Tato folie je vyrobena v souladu s evropskou normou EN13432 pro kompostovatelné a biodegradabilní obaly. Úzká spolupráce s pěstiteli posiluje zodpovědnost a zajišťuje transparentnost v koloběhu výroby, čímž jsou zajištěna dvě základní svědectví filozofie SONNENTORu.
Další informace naleznete zde:
http://www.sonnentor.cz/sonnentor_cz/udrzitelny_rozvoj/obalove_materialy
Sonnentor produkuje vše BIO.
1. BIO JE BEZ PESTICIDŮ A HERBICIDŮ
Bioprodukty obsahují 200× méně pesticidů než ty z konvenčního zemědělství. Např. pesticid glyfosát byl Světovou zdravotnickou organizací označen jako „pravděpodobně karcinogenní“. Přesto se stále používá po celém světě.
2. BIO JE DOBRÉ PRO VČELY
Pesticidy určené k hubení škůdců v konečném důsledku hubí také včely. Pilné včelky nám díky opylování zajišťují přibližně 80 % potravy. Bez jejich přítomnosti by ze světa zmizely různé druhy ovoce a zeleniny. Bio je bez použití pesticidů, čímž pomáhá přežít jak včelkám, tak nám.
3. BIO CHRÁNÍ VODU
Chemické pesticidy používané v konvenčním zemědělství prosakují, byť pomalu, ale neúprosně, do podzemních vod. Co je smrtící pro hmyz a přírodu, nemůže být příliš prospěšné pro člověka.
4. BIO JE VŽDY BEZ GMO
Obecně se neví, jak mohou genetické modifikace měnit potravinu ani člověka. V každém případě v nás však nevzbuzuje dobrý pocit jíst tzv. geneticky modifikované potraviny a ani slovní spojení „geneticky modifikovaný“ nezní zrovna nejlépe. V ekologickém zemědělství je GMO vyloučeno, počínaje použitím osiva pro sadbu.
5. BIO CHRÁNÍ NAŠE ZDROJE
Ekologický způsob pěstování obecně napomáhá eliminaci CO2 z ovzduší. Plyny metanu a jiné emise je tak možné redukovat až na polovinu. Místo abychom půdu využívali do jejího absolutního znehodnocení, je třeba jí hodnotné prvky přirozenou formou vracet, aby i budoucím generacím zůstala úrodná půda.
6. BIO JE V SOULADU S ETIKOU
V ekologickém zemědělství neexistují žádné klece pro kuřata či podobná omezení. Zvířata mají dostatek pohybu a žijí důstojný zvířecí život. Nám „masožravcům“ by přece nemělo být jedno, z jakého prostředí pochází maso, které konzumujeme. Klobása pak chutná mnohem lépe.
7. BIO JE ZDRAVĚJŠÍ
V ekologickém zemědělství nemohou být zvířatům podávány léky nebo antibiotika pouze z důvodu prevence. Vzhledem k tomu, že v ekologickém hospodaření je zakázáno používat masokostní moučku, produkce bio masa se nepotýká s potravinovými skandály v podobě BSE, apod. Naše byliny a koření z ekologických farem prokazují vysoký obsah cenných a prospěšných látek.
8. BIO CHUTNÁ LÉPE
Ovoce a zelenina mají v přirozeném prostředí ke svému růstu dostatek času. Vzhledem k pěstování i zpracování v ekologickém režimu si tak zachovají svou přirozenou chuť a jsou méně vodnaté.
9. BIO JE BEZ UMĚLÝCH PŘÍSAD
V biopotravinách se mohou objevit pouze přírodní složky (s výjimkou pektinu u marmelád). V konvenčních potravinách je povoleno více než 300 přídavných látek (jako umělá barviva nebo konzervanty).
10. BIO POTŘEBUJE ROZMANITOST
Bio farmy často kultivují „staré“ a málo známé druhy ovoce, zeleniny i bylin. Jejich snahou je usilovně podporovat potřebnou rozmanitost v přírodě, proto do své biopůdy vysazují daleko více neobvyklých plodin, nebo chovají méně známá zvířata.
Složení: 100% Manuka BIO med
Energetická hodnota: 1446 kJ
Energetická hodnota: 341 kcal
Tuky: 0,21 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,10 g
Sacharidy: 84,30 g
- z toho cukry: 84,30 g
Bílkoviny: 0,30 g
Sůl: 0,10 g
Obsah: 250g
Země původu: Nový Zéland, včelař Bernard Schneider
Skladujte v suchu a chladu. Opatrnosti je třeba u osob citlivých na včelí produkty.