Menu
- Dle cíle
- Velkoobchod
- Doplňky stravy
- Vitamíny
- Proteiny
Gainery
- Potraviny
- Kosmetika
- Zdravá voda
Pokročilá filtrace
Náhradní součásti
Sleva na balíček
Zákaznická linka: +420 734 400 730
Je také vhodný pro Keto nebo Paleo diety. Kolagen je základním stavebním prvkem lidského těla. Jeho hlavní funkcí je působit jako pojivo buněk v těle, což znamená, že je důležitým prvkem pro výživu kostí, kloubů, zubů, regeneraci tkání a revitalizaci vlasů a pokožky.
Kolagen v prášku WoldoHealth je neutrální chuti a zápachu a neobsahuje žádná aditiva jakými jsou sója, lepek, laktóza, umělá sladidla či barviva. Je dodáván v uzavíratelném obalu spolu s odměrkou.
Kolagen je považován za komplexní protein tvořený množstvím dílčích peptidů se svými specifickými účinky na zdraví.
Jedná se tedy o nejhojnější a nejvýznamnější protein v našem těle. Jeho funkci si můžeme představit jako tvz. lepidlo, které podporuje práci buněk ve tkáních.
Z celkového množství kolagenu v lidském těle je až 70% zastoupeno v sušině kloubních chrupavek. Molekula kolagenu se skládá ze 3 propletených řetězců tvz. helixu a této struktuře vděčí chrupavkové tkáně za odolnost a pevnost.
V lidském organismu se vyskytuje přibližně 28 druhů kolagenu, kdy pro lidské tělo jsou nejdůležitější první 3 typy. Kolagen I a III jsou prospěšné pro silné a zdravé vlasy, pleť, nehty a kosti. Také stimulují glycin, což je aminokyselina zodpovědná za růst svalové hmoty a spalování tuků. Typ II má pozitivní účinky na klouby a chrupavky.
Dostatek kolagenu je důležitý pro soudržnost tkání a orgánů, kterým dodává pružnost, hydrataci, odolnost a podporuje jejich správnou funkci.
Kolagen je protein, který si naše tělo dokáže vytvářet, pokud má dostatek potřebných živin. Negativní vliv na hladinu kolagenu v těle mají faktory jako nadměrné slazení, UV záření, autoimunitní poruchy či proces stárnutí.
S postupem věku se schopnost tvorby kolagenu začíná snižovat.
Přibližně kolem dvacátého roku se produkce kolagenu zpomaluje a kolem čtyřicítky kolagen klesá rychleji, než ho tělo dokáže vyprodukovat.
Nedostatek kolagenu se na lidském těle projevuje výskytem bolestí svalů a kloubů, vráskami, únavou nebo pomalým hojením ran.
Tento proces lze zpomalit konzumací potravin podporující přirozenou tvorbu kolagenu (tučné ryby, vejce, citrusové plody, listová zelenina, ořechové plody) nebo užíváním kolagenových doplňků.
Jedna se o 100% hovězí kolagen z volně pasoucího se skotu v Argentině s certifikací Halal.
Doporučené denní dávkování závisí na vašem inpiduálním zdravotním stavu. Je doporučováno začínat na nejvyšší hranici z důvodu nejrychlejšímu nasycení pojivových tkání a nastartování regeneračních procesů. Doporučená denní dávka se pohybuje 10-20g (protože se jedná o přírodní produkt, nehrozí předávkování)
Doporučujeme užívat s jídlem a zařadit do jídelníčku potraviny bohaté na vitamín C pro podporu tvorby kolagenu a pozitivních účinků na lidské tělo.
Existuje až 28 různých typů kolagenu, které se liší svým složením, funkcí a strukturou. Mezi nejdůležitější patří typy I, II a III.
Kolagen zvyšuje elasticitu pokožky, nehtů a vlasů, které také chrání před vnějšími vlivy a podporuje jejich růst a hustotu. Udržuje správnou funkci kloubů, zlepšuje kondici střev, pomáhá předcházet Alzheimerově chorobě, zlepšuje fungování paměti, snižuje hladinu cholesterolu, udržuje zdraví srdce, zvyšuje hustotu kostí, detoxikuje naše tělo a podporuje funkci jater.
Mezi příznaky nedostatku kolagenu patří zácpa, průjem, únava, nedostatek živin a oslabený imunitní systém. Kolagen tvoří stěny krevních cév, které jsou kvůli úbytku kolagenu méně schopné regulovat průtok krve. Přerušení průtoku krve může vyvolat příznaky, jako jsou bolest na hrudi, závratě, únavu a časté bolesti hlavy.
Proces enzymatické hydrolýzy umožňuje vznik nízkomolekulárních peptidů, které jsou okamžitě rozpustné ve vodě a mají vynikající vstřebatelnost. Průměrná molekulová hmotnost kolagenních peptidů je 2000 – 4000 g/mol.
Kolagenní hydrolyzát je zcela bezpečný a bezrizikový a to i při dlouhodobém i trvalém užívání.
PŘÍSADY: | Hydrolyzát kolagenu bez lepku a bez laktózy, doplněk stravy |
---|---|
HMOTNOST: | 1000 gramů |
DOPORUČENÉ DENNÍ DÁVKOVÁNÍ: | 10 g – 20 g/denně (jedna odměrka = 10 g) |
DOPORUČENÝ ZPŮSOB POUŽITÍ: | Prášek je snadno rozpustný ve vodě. Je bez chuti a bez vůní, může být tedy použit různým způsobem – např. do koktejlů, smoothies, polévek nebo omáček. |
PODMÍNKY PRO SKLADOVÁNÍ: | Skladujte v suchu |
POKYNY: | Chuťově neutrální kolagen pro koktejly a nápoje. Kolagenový prášek se rychle rozpouští. |
ZEMĚ PŮVODU: | Německo |
PŮVOD: | Argentina |
ZNAČKA: | WoldoHealth® |
FORMA: | Prášek |
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE: | na 100 g |
ENERGIE: | 1502 kJ/ 359 kcal |
TUKY: | 0 g |
Z TOHO NASYCENÉ MASTNÉ KYSELINY: | 0 g |
SACHARIDY: | 0 g |
Z TOHO CUKRY: | 0 g |
VLÁKNINA: | 0 g |
BÍLKOVINY: | 93 g |
SŮL: | 0,3 g |
SLOŽENÍ AMINOKYSELIN: | na 100 g |
GLYCIN: | 22,2 g |
PROLIN: | 12,7 g |
HYDROXYPROLIN: | 11,9 g |
KYSELINA GLUTAMOVÁ: | 10,2 g |
ALANIN: | 8,6 g |
ARGININ: | 7,3 g |
KYSELINA ASPARAGOVÁ: | 5,8 g |
LYSIN: | 3,6 g |
SERIN: | 3,2 g |
LEUCIN: | 2,7 g |
VALIN: | 2,4 g |
FENYLALANIN: | 2,1 g |
THREONIN: | 1,8 g |
HYDROXYLYSIN: | 1,6 g |
ISOLEUCIN: | 1,4 g |
HISTIDIN: | 1 g |
METHIONIN: | 0,9 g |
TYROSIN: | 0,8 g |
VÝROBCE: | WoldoHealth by Woldoshop GmbH, Oehleckerring 9a- 11, 22419 Hamburg |
UPOZORNĚNÍ: | Ukládejte mimo dosah dětí. Doplňky stravy nejsou náhrada pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. |
Doplňky stravy nejsou náhradou pestré a vyvážené stravy. Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Nedoporučujeme podávat mladistvým, těhotným a kojícím ženám. Určeno pro dospělé. Ukládejte mimo dosah dětí.