Želatina bez příchuti, Great Lakes, 3 balení 1362 g

1 999,00 Kč

Zvýhodněné trojbalení speciálně pro fanoušky receptů a triků Jakuba Přibyla za lepší cenu. Želatina je dobře rozpustná a pochází od kvalitních volně pasoucích se zvířat. Jedná se o bioaktivní produkt obsahující až 90% proteinů. Ideální pro použití do jídel na zahušťování. Nepění, nevytváří hrudky a kousky a je zcela bez chuti a zápachu.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Želatina je zcela bez příchuti a lepku. Narozdíl od hydrolyzovaného kolagenu želatina tuhne, proto se používá při výrobě kulinářských specialit. Ideální pro přípravu zdravých želatinových pochoutek.

Přirozená schopnost těla opravit podpůrné pojivové tkáně (kosti, šlachy, vazy, chrupavky, kůži, vlasy a nehty) klesá po dosažení věkové hranice 25 let. Želatina poskytuje dostatečné množství aminokyselin, jako je glycin, lysin,n, které jsou speciálně zapotřebí pro obnovu pojivových tkání a napomáhají regulovat funkci buněk.

Želatina je vhodným suplementem aminokyselin glycinu a prolinu. Speciálně tyto aminokyseliny jsou důležité pro vytváření vazivové tkáně. Jejich nedostatek se může projevit bolestmi kloubů, lámavostí nehtů a bolestmi svalů. 

Želírovací schopnost želatiny vám může pomoci při redukční dietě. Zaplní místo s nízkým obsahem tuku a energie ve stravě. Želatina je hovězího původu, tedy není z rybího zdroje, na který mohou být častější alergie.

Pro koho je želatina určena?

  • pro kuchařky a kuchaře
  • pro všechny, kteří rádi vaří (želé, dezerty, zdravé zahušťování)
  • pro pacienty s nadváhou (pomáhá tlumit apetit a poskytuje tělu proteiny)

Želatina je zpracována s využitím proteolytických enzymů pro lepší vstřebatelnost a dostupnost produktu pro vaše tělo.

Pozor na produkty, které jsou štěpeny za přístupu tepla a kyselin.

Jak pomáhá želatina ve vašem těle?

KloubyPohyb je důležitý, ale vystavuje klouby opotřebení. Obzvlášť při náročném sportu nebo běhu na nevhodných površích, kde může docházet k zatížení chrupavek až několik set kilogramů na 1 cm2.

Jedná se o bioaktivní produkt obsahující až 90% proteinů. Želatina obsahuje dostatečné množství aminokyselin pro podporu obnovy pojivových tkání.

Želatina od Great Lakes má certifikaci Kosher. Jedná se o zcela čistý produkt. Pochází od kvalitních volně se pasoucích zvířat z Jižní Ameriky.

Želatina je získávána z kůže, pojivových tkání a také z kostí. Zcela bez lepku. Nepění, nevytváří hrudky a kousky a je zcela bez chuti a zápachu. Želatina je získávána enzymatickou hydrolýzou kolagenu z kůže, pojivové tkáně a také kostí. Želatina je připravována v souladu s vysokými standardy instituce The United States Pharmacopeial Convention.

Charakteristika a výhody Great Lakes želatiny

  • Obsahuje čistý přírodní protein
  • Grass Fed
  • Obsahuje přírodní kolagen pro podporu kloubů
  • Bezlepková
  • Bez Glutamanu sodného (hojně používané dochucovadlo); neobsahuje ani volný glutamát z hydrolyzátu
  • GMO free
  • v průběhu výroby nebo jako hotový výrobek nebyl zpracován s ozářením

Želatina je připravována v souladu s vysokými standardy instituce The United States Pharmacopeial Convention.

Great Lakes má následující certifikace: brazilsky chov krav

Kosher - Pareve, bezlepkové, neobsahují MSG, non-GMO, certifikované Keto, Paleo, ověřené bez glyfosátu, přírodní a kompatibilní s USP/NF, FDA certifikát kvality a SQF certifikováno na úrovni Global Food Safety Initiative (GFSI).

Kolagen a produkty želatiny Great Lakes Gelatin pocházejí z dobytka v Argentině a Brazílii. Jsou chovány na pastvinách a krmeny trávou na základě standardů American Grassfed Association a pokynů pro dobré životní podmínky zvířat. Produkce vylučuje použití růstových hormonů, antibiotik a steroidů, což je v souladu s potravinovou a zemědělskou legislativou v Argentině a Brazílii.

Společnost Great Lakes Gelatin® se zavázala monitorovat vznikající postupy a výzkum v oblasti dobrých životních podmínek zvířat a standardech chovu s ohledem na bezpečnost a kvalitu.

Splňuje normu USP 33-NF 28 testování na obsah těžkých kovů a mirkobiologickou kontaminaci.

Recepty

Smoothie s kolagenemMango smoothie s jablkem

Ingredience:

½ ks mango

1 menší kyselejší jablko

100ml kokosové mléko (doporučuji značku Dr. Goerg)

2 lžičky kokosu

2 lžičky chia semínek

1 lžička lněné semínko

1 lžíce želatiny

filtrovaná voda dle potřeby

Mango a jablko oloupeme a zbavíme je pecky a jadřince.

Vhodíme do mixéru, přidáme všechny další ingerence a mixujeme.

Dle potřeby naředíme filtrovanou vodou a podáváme.

Můžete přidat vanilku nebo skořici dle chuti.

Dobrou chuť.

Čokoládová pěnaČokoládová pěna

Ingredience:

250 ml kokosové mléko (značka Aroy D)

2 žloutky

1 lžíce želatina

vanilkový extrakt či vanilkový lusk (popřípadě lze ochutit i pomerančovým likérem)

med či kokosový cukr na doslazení

na ozdobu:

kokosová šlehačka, skořice, vlašské ořechy

Připravte si vodní lázeň, na které rozehřejte čokoládu. V jiné nádobě vyšlehejte žloutky nad vodní párou, pak šlehejte dokud hmota nezchladne. Želatinu rozpusťte v troše vody (cca 50-100ml) a zahřejte ji (já využila též vodní lázně). Poté ji vmíchejte spolu s čokoládou do rozšlehaných žloutků. Následně vmíchejte vyšlehanou kokosovou šlehačku.

Dochuťte likérem či vanilkou a doslaďte dle chuti. Směs nalijte do připravených nádobek a dejte do lednice ztuhnout. Podávejte ozdobené kokosovou šlehačkou, skořicí a nasekanými ořechy.

Kokosová šlehačka: Kokosové mléko, které musí být velice studené, vyšleháme ručním šlehačem do tuha.

želatinové bonbonyŽelatinové bonbony

Ingredience:

100g mražených borůvek

100g mražených ostružin

200ml filtrovaná voda

200ml kokosové mléko (doporučuji značku Aroy D)

3 lžíce želatiny

3 ks datle

Mražené ovoce necháme rozmrznout a poté ho rozmixujeme s kokosovým mlékem. Pokud v bonbónech nechceme mít zrníčka, přecedíme tekutinu přes sítko. V hrnci smícháme vodu se želatinou, doporučuji míchat metličkou. 

Tekutinu přivedeme k varu a odstavíme z plotny, přilijeme směs kokosového mléka a lesních plodů.

Zamícháme a nalijeme do silikonových formiček.

Necháme chvíli vychladnout a poté přesuneme formičky do lednice. Když jsou bonbony tuhé, opatrně je vyjmeme z formiček a můžeme konzumovat.

Recepty a foto © Julie Zákostelecká, Dis.

Dostupnost: Skladem

Charakteristika a výhody Great Lakes želatiny

  • Obsahuje čistý přírodní protein
  • Grass Fed
  • Obsahuje přírodní kolagen pro podporu kloubů
  • Bezlepková
  • Bez Glutamanu sodného (hojně používané dochucovadlo); neobsahuje ani volný glutamát z hydrolyzátu
  • GMO free
  • v průběhu výroby nebo jako hotový výrobek nebyl zpracován s ozářením

Želatina je připravována v souladu s vysokými standardy instituce The United States Pharmacopeial Convention.

Složení: hovězí želatina

Dvě polévkové lžíce (12 g, doporučená DDD - denní dávka). Narozdíl od hydrolyzovaného kolagenu želatina tuhne, proto se používá při výrobě kulinářských specialit. Ideální pro přípravu zdravých želatinových pochoutek.

Chraňte před chladem. Skladujte na suchém místě. Produkt má téměř neomezenou dobu použitelnosti při skladování v suchu. Po otevření spotřebujte do 3 let.

Použití: na zahušťování, výrobu želé a dezerty. Doporučené dávkování je 2 zarovnané polévkové lžíce za den.

Aminokyseliny a jejich obsah v mg dle denní dávky (12g):

Alanin 1210
Arginin 1023
Kyselina Asparagová 737
Cystin 11
Kyselina Glutamová 1254
Glycin 3190
Hystidin 110
Hydroxylysin 132
Hydroxyprolin 1595
Isoleucin 198
Leucin 374
Lysin 506
Methionin 110
Fenylalanin 286
Prolin 1936
Serin 418
Threonin 242
Tyrosin 110
Valin 363
Název látky Obsah ve 100g
Sodík 280 mg
Draslík 25 mg
Vápník 40 mg
Hořčík 18 mg
Zinek 0,3 mg
Železo 1,1 mg
Měď 0,3 mg

1 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: