Menu
- Dle cíle
- Velkoobchod
- Doplňky stravy
- Vitamíny
- Proteiny
Gainery
- Potraviny
- Kosmetika
- Zdravá voda
Pokročilá filtrace
Náhradní součásti
Sleva na balíček
Zákaznická linka: +420 734 400 730
Nové
Datum dostupnosti: 2015-06-28
Obsahuje kombinaci vitamínu K2, 45 µg na 1 kapsli a vitamínu D3 v dávce 1000 IU na 1 kapsli.
Když máte příliš málo hořčíku, potřebujete mnohem vyšší hladiny vitaminu D. Hořčík aktivuje a odemyká mnoho potenciálních výhod vitaminu D.
Místo toho, aby byl vitamín D využíván, je při nízkých hladinách hořčíku v těle ukládán ve své neaktivní formě.
Výzkum společnosti GrassrootsHealth ve skutečnosti ukazuje, že potřebujete o 146 % více vitaminu D k dosažení krevní hladiny 40 ng/ml (100 nmol/l), pokud nebudete užívat také hořčík, ve srovnání s užíváním vitaminu D s alespoň 400 mg hořčíku za den.
Dále, podle GrassrootsHealth, hořčík a vitamín K2 mají větší vliv na hladiny vitamínu D než kterýkoli z nich samostatně. Ti, kteří suplementovali jak hořčík, tak vitamín K2, měli vyšší hladiny vitamínu D, jak ukazují údaje od téměř 3 000 jedinců.
Bez hořčíku a vitamínu K2 bylo zapotřebí o 244 % více perorálního vitaminu D. Takže jednoduchým způsobem, jak optimalizovat vstřebávání vitaminu D, je užívat jej ve spojení s hořčíkem a K2.
Doporučuji přidat Magnesium L-Threonate do vašeho denního režimu spolu s vitamíny D3 a K2. Tato vynikající forma hořčíku nabízí lepší absorpci ve srovnání s jinými formami a má jedinečnou schopnost překonat hematoencefalickou bariéru a proniknout buněčnými membránami.
Receptura vitamínu K2 pro lepší biologickou dostupnost v rámci všech forem vitamínu K; obsahuje Menaquinone-7. Tato forma je nejaktivnější ze všech dostupných forem vitamínu K. Receptura používá cizrnu, tedy neobsahuje sóju.
Menaquinone-7 (MK-7) obsahuje >99% trans forem vitamínu K2, resp. aktivní část chemického uskupení "trans formy". Bioaktivní je pouze trans forma u vitamínu K.
Vitamín K2 je rozpustný v tucích, proto je nezbytný použít vhodný dietní tuk pro účinnou absorpci. Takže pokud vaše strava neobsahuje dostatečné množství tuku v potravě, vaše absorpce vitamínu K je ovlivněna.
Užíváte antibiotika, léky na snížení cholesterolu nebo aspirin? Tyto farmaka mohou ovlivnit nebo blokovat vstřebávání vitamínu K.
Existují další okolnosti, které by mohly zvýšit riziko nedostatku vitamínu K:
Jeden z nejlepších přírodních zdrojů vitaminu K2 pochází ze starobylé japonské potraviny Natto (90% formy MK-7 vitamínu K).
Vitamín K2 využívá zdroj fermentované cizrny pomocí zdravé bakterie bacillus subtilus, která slouží jako probiotikum.
Ale bez stabilní a čisté výrobní receptury vzorce vitamínu K2 se doplněk neobejde, aby splnil náročné výživové hodnoty.
Pamatujte že, vitamín K3 je syntetická varianta vitamínu, který se nedoporučuje pro lidskou spotřebu.
Vitamin K2 obsahuje několik menaquinonů, jako je například MK-4 nachází se v mase, a MK-7, MK-8, a MK-9 se nachází ve fermentovaných potravinářských výrobcích, jako jsou sýry a natto.
Proč užívat právě MK-7? Je to biologicky nejaktivnější forma vitamínu K a jeho další výhodou je, že zůstává v těle déle. Jeho poločas rozpadu je delší než u ostatních forem, což znamená, že pravidelné dávky zajistí požadovanou hladinu už za několik dní.
Vaše nejlepší sázka je na přírodní zdroj K2 a to je natto.
Pokud natto nejíte tak potravinový doplněk musí splňovat:
Jeden z nejlepších zdrojů vitaminu K2 pochází ze starobylé japonské potraviny Natto.
Vitamín K1 se nalézá v tmavě zelené zelenině. Nicméně koncentrace vitamínu K2 po požití špenátu je 10 krát nižší než při konzumaci natto.
Absorpce vitamínu K1 v zelené listové zelenině není moc efektivní, některé výzkumy hovoří o asi o 10-15% vstřebatelnosti.
Další potravinou bohatou na K2 je tvaroh a má nižší obsah tuku než sýry, proto je vhodnější.
Ve srovnání s natto, ale neobstojí, tam je více než 27 krát více vitaminu K2, než v tvarohu.
Výzkumy naznačují, že až 85% lidí by mohlo trpět nedostatkem vitamínu D, aniž by o tom věděli. To znamená, že mají zhoršené zdraví. Ve skutečnosti někteří vědci vyžadují urgentní opatření. Proč?
Protože současné vědecké výzkumy dokazují, že všechny buňky a tkáně v těle jsou receptory vitamínu D – a docházejí tak k závěru, že všechny buňky a tkáně potřebují ke svému správnému fungování vitamín D.
Nejen to, vitamín D je zodpovědný za regulaci více než 2000 genů v těle.
Vitamin D ručí za velmi složité metabolické procesy. Vědci věří, že vitamin D nabízí širokou škálu základních biologických funkcí týkajících se mnoha aspektů našeho zdraví.
Potřebujete více informací? Přečtěte si článek pana Dr. Petra Fořta o vitamínu D.
Liposomální vitamín D může nabízet větší potenciál pro zlepšení biologické dostupnosti a vstřebávání živiny oproti běžnému non-liposomálnímu vitamínu D.
Tradiční vitamín D nemá stejný potenciál pro výhody biologické dostupnosti. Ne-lipozomální vitamín D se vstřebává vaším střevním traktem mnohem odlišněji.
Při konstatním dávkování vitamínu D3 potřebujete přibližně 3 měsíce nepřetržitého dávkování, abyste dosáhli zvýšení a ustálení hodnoty v krvi. Optimální hodnota je stanovena v rozpětí 30-80 mcg/l.
Názory na optimální hodnoty se liší v průměru je uváděno 40-60 mcg/litr (40-60 ng/ml).
Institute of Medicine (IOM) v roce 2010 zvýšil horní limit denní dávky na 4000 IU pro dospělé nad 19 let. Pro děti stanovil horní limit mezi 1000 - 3000 IU denně v závislosti na věku.
Co se týče koncentrace tak IOM stanovil 50 mcg/l jako dostačující koncentraci pro 97% populace pro normální vývoj.
Hodnoty lze počítat podle následující tabulky: http://unitslab.com/node/224
Graf (zdroj grassrootshealth.net) ukazuje měření na vzorku 7324 účastníků a jejich denní příjem vitamínu D. U každého je naměřená výše vitamínu D v krvi silně individuální, proto doporučuji testy na vitamín D před tím, než se pustíte do experimentu s dávkováním.
Stránka GrassRootsHealth.net spustila jednoduchý kalkulátor, podle kterého se můžete přibližně orientovat (1 libra = 0,453 Kg):
Kalkulačka přibližného dávkování vitamínu D
Doporučujeme stanovení vitamínu D v laboratoři.
Příjem vitamínu D ze slunce je individuální záležitostí. Přibližně můžeme uvést, že 15-20 minutová expozice celého těla v červenci dodá cca 15 000 IU vitamínu D (lidé s tmavou pletí potřebují dvojnásobný čas).
Opalování může být pro řadu lidí značně rizikové (pro osoby, které mají světlou pleť, málo pigmentu a důsledkem je spálení.) Opalování je o správném načasování a odhadnutí možností.
Graf níže ukazuje kolik času bychom potřebovali na slunci k dosažení určité hodnoty ng/ml vitamínu D, a to ještě za předpokladu, že se opalujeme správně a zdravě. V moderní době nesnadně splnitelné...
Následující graf ukazuje vztah mezi účastníky, kteří reportovali o 41% méně případů výskytu chřipky a o 15% méně případů výskytu nachlazení. Jednalo se o jedince s hodnotou vitamínu D nad 40 ng/ml v krvi.
Počet účastníků průzkumu 1659, z toho vybráno 17% nad 65 let. Ti, u kterých došlo ke zlomenině kosti, měli obsah vitamínu D v krvi ve většině pod 40 ng/ml. U účastníků pod 20 ng/ml byly výsledky zlomenin 3-krát častější než u skupiny nad 40 ng/ml. Obecně je potřeba dbát na optimální příjem vitamínu D, hořčíku, proteinů a vápníku, též udržovat optimální hodnoty vitamínu C a K2.
Soubor 22 účastnic průzkumu, které byly diagnostikovány na hypertenzi a preeklampsii v těhotenství. 16 účastnic mělo hodnoty vitamínu D pod 40 ng/ml. Všechny s diagnózou preeklampsie měly hodnoty pod 40 ng/ml. Ženy s koncentrací nad 40 ng/ml měly o 56% nižší risk hypertenze v těhotenství než ženy pod tuto hodnotu. Ženy s hodnotou okolo 50 ng/ml měly riziko o 65% nižší.
Výzkumy naznačují, že až 85% lidí by mohlo trpět nedostatkem vitamínu D, aniž by o tom věděli.
Současné vědecké výzkumy dokazují, že všechny buňky a tkáně v těle jsou receptory vitamínu D – a docházejí tak k závěru, že všechny buňky a tkáně potřebují ke svému správnému fungování vitamín D.
Nejen to, vitamín D je zodpovědný za regulaci více než 2000 genů v těle.
Vitamin D ručí za velmi složité metabolické procesy. Vědci věří, že vitamin D nabízí širokou škálu základních biologických funkcí týkajících se mnoha aspektů našeho zdraví.
Přečtěte si článek pana Dr. Petra Fořta o vitamínu D.
Příliš málo vitaminu D nemusí mít žádné zjevné příznaky navenek. Přesto vitamín D (konkrétně vitamín D3) podporuje neuvěřitelnou škálu systémů a funkcí v těle:
U některých skupin obyvatelstva je více než pravděpodobné, že mají nižší hladiny vitamínu D než ostatní. Ale nezapomeňte, že se odhaduje, že 85% lidí trpí jeho nedostatkem. Patříte k oněm 85% nebo třeba do jedné z těchto skupin?
Během dlouhých šedivých zimních měsíců budete možná muset doplnit svůj vitamín D3, pokud nemáte přístup k bezpečnému soláriu.
Nicméně, dokonce i v létě jsou mnozí z nás jako novodobí ‚jeskynní lidé‘. Většina lidí se i v letním období jen velmi málo vystavuje pobytu na slunci. Důvodem může být práce uvnitř budovy během doby vrcholného slunečního světla, aby se zabránilo horku, nebo také kulturní zvyklosti v odívání.
Dokonce i o víkendu, když je deštivo, můžete postrádat sluneční záření. Jestli je to váš případ, tak pravděpodobně nemáte dostatek vitamínu D, který potřebujete.
A věděli jste, že vaše auto, okna v domě i v kanceláři blokují většinu sluneční vlnové délky, kterou vaše pokožka potřebuje, aby mohla vyrobit vitamín D? Takže se nespoléhejte na to, že jej získáte uvnitř – nebo v autě.
Dále, pokud žijete v průmyslové oblasti se znečištěným ovzduším s vysokým obsahem síry (kyselé deště), které blokují sluneční paprsky, vaše hodnoty vitamínu D jsou pravděpodobně rovněž nízké.
Vaše holá pokožka potřebuje být každý den alespoň na 10–15 minut vystavena přímému slunečnímu světlu, aby mohla produkovat vitamín D, který potřebujete. Stejně jako okna, také bundy a dlouhé kalhoty blokují hodnotné sluneční vlnové délky.
Jedinci, kteří mají nadváhu, mívají často podstatně vyšší potřebu vitamínu D, protože vitamín D je rozpustný v tucích a skrytý v jejich tuku.
Nové důkazy naznačují, že hladina vitamínu D během těhotenství může být zásadně důležitá pro vás a vaše dítě.
Jste ve věku, kdy vaše pokožka ztrácí schopnost vytvářet vitamín D. Navíc mají starší lidé tendenci trávit více času doma.
Lidé s tmavší barvou pleti mají vyšší hodnotu melaninu, který blokuje UVB záření a omezuje schopnost těla produkovat vitamín D3. A co víc, vitamín D se velmi vzácně vyskytuje v potravinách a je k dispozici pouze ve velmi omezeném množství ve vejcích, játrech a tučných rybách.
Složení: Vitamín D3 1000 IU, K2 45 µg, 30 kapslí, doplněk stravy
Velikost dávky: 1 rostlinná kapsle Balení obsahuje 30 dávek. | Množství v 1 dávce | %RHP* |
Vitamín D3 (cholecalciferol) | 25 µg (1 000 IU) | 125 % |
Vitamin K2 (Menequinone 7, MK-7 z cizrny) | 45 µg | 65 % |
* % denní referenční hodnoty příjmu |
Doporučené dávkování:
Užívejte 1 kapsli týdně - dávkování podle české legislativy se výrazně liší od dávkování doporučeného výrobcem. Každá kapsle obsahuje vysokou dávku vitamínu D, 125 mcg resp. 5000 IU.
Ostatní ingredience: rýžová mouka, kapsle (HPMC celulóza), glycerol monostearát, mikrokrystalická celulóza, MCT olej, Askorbyl palmitát (vitamín C), extrakt z rozmarýnu lékařského (list)