Your browser does not support JavaScript or You have disabled it. Most of the features will not work so please enable JavaScript!

Vitamín D3 5000 IU, K2 180 mcg, 30 kapslí

889,00 Kč

Unikátní receptura pro biologickou dostupnost v rámci všech forem vitamínu K. K2 (Menaquinone-7) je nejaktivnější forma a jde to i bez sóji (zdroj: fermentovaná cizrna). Obsahuje >99% trans forem vitamínu K2, resp. aktivní části. Výrobek tedy neobsahuje neaktivní cis formy vitamínu K2. Vitamín D3 v dávce 5000 IU na 1 kapsli.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Obsahuje kombinaci vitamínu K2, 180 mcg na 1 kapsli a vitamínu D3 v dávce 5000 IU na 1 kapsli.

  • Dodává 5 000 IU vitaminu D3 , optimální úroveň poskytující účinnou dávku pro mnoho jedinců.
  • Poskytuje 180 mcg vitamínu K2 jako MenaQ7®, optimální hladinu K2 v patentované formě pro podporu zdravých, pružných tepen a celkového zdraví srdce a také zdraví kostí.
  • Využívá vitamín K2 vyrobený z cizrny, která je prokazatelně jednou z biologicky nejdostupnějších, nejstabilnějších a nejprospěšnějších receptur.
  • Neobsahuje sóju.
  • Používá pouze suroviny bez GMO.
  • Dodává se v kapslích vhodných pro vegetariány.

Hořčík je nezbytný pro přeměnu vitamínu D na jeho aktivní formu

Když máte příliš málo hořčíku, potřebujete mnohem vyšší hladiny vitaminu D. Hořčík aktivuje a odemyká mnoho potenciálních výhod vitaminu D.

Místo toho, aby byl vitamín D využíván, je při nízkých hladinách hořčíku v těle ukládán ve své neaktivní formě.

Výzkum společnosti GrassrootsHealth ve skutečnosti ukazuje, že potřebujete o 146 % více vitaminu D k dosažení krevní hladiny 40 ng/ml (100 nmol/l), pokud nebudete užívat také hořčík, ve srovnání s užíváním vitaminu D s alespoň 400 mg hořčíku za den.

Dále, podle GrassrootsHealth, hořčík a vitamín K2 mají větší vliv na hladiny vitamínu D než kterýkoli z nich samostatně. Ti, kteří suplementovali jak hořčík, tak vitamín K2, měli vyšší hladiny vitamínu D, jak ukazují údaje od téměř 3 000 jedinců.

Bez hořčíku a vitamínu K2 bylo zapotřebí o 244 % více perorálního vitaminu D. Takže jednoduchým způsobem, jak optimalizovat vstřebávání vitaminu D, je užívat jej ve spojení s hořčíkem a K2.

Doporučuji přidat Magnesium L-Threonate do vašeho denního režimu spolu s vitamíny D3 a K2. Tato vynikající forma hořčíku nabízí lepší absorpci ve srovnání s jinými formami a má jedinečnou schopnost překonat hematoencefalickou bariéru a proniknout buněčnými membránami.

Receptura vitamínu K2 pro lepší biologickou dostupnost v rámci všech forem vitamínu K; obsahuje Menaquinone-7. Tato forma je nejaktivnější ze všech dostupných forem vitamínu K. Receptura používá cizrnu, tedy neobsahuje sóju. 

Menaquinone-7 (MK-7) obsahuje >99% trans forem vitamínu K2, resp. aktivní část chemického uskupení "trans formy". Bioaktivní je pouze trans forma u vitamínu K. arterial circulation

Vitamín K2 je rozpustný v tucích, proto je nezbytný použít vhodný dietní tuk pro účinnou absorpci. Takže pokud vaše strava neobsahuje dostatečné množství tuku v potravě, vaše absorpce vitamínu K je ovlivněna.

Užíváte antibiotika, léky na snížení cholesterolu nebo aspirin? Tyto farmaka mohou ovlivnit nebo blokovat vstřebávání vitamínu K.

Existují další okolnosti, které by mohly zvýšit riziko nedostatku vitamínu K:

  • špatná životospráva nebo nevhodná dieta
  • užívání některých léků, jako jsou širokospektrální antibiotika, léky na cholesterol a aspirin, které mohou ovlivnit nebo blokovat vstřebávání vitaminu K
  • zastoupení potravin v jídelníčku, které obsahují nevhodný typ vitamínu K se špatnou biologickou dostupností pro tělo

Pro koho je vitamín K vhodný doplněk?blood circulation

  • pomáhá udržovat silné kosti a jejich zdravý růst (hraje zásadní roli v metabolismu kostí); vitamin K je důležitý pro produkci proteinu osteokalcinu. Podporuje tak zvýšení hustoty kostí. Vitamín K napomáhá vápníku proudit do vašich kostí a kostní dřeně
  • podporuje cévní systém (tepny a žíly, prevence mrtvice) a zdraví vašeho srdce
  • pomáhá zlepšovat paměťové funkce
  • pozitivně působí na váš celkový imunitní systém
  • poskytuje silný antioxidační potenciál (pomáhá chránit buňky před volnými radikály)
  • udržuje v normálním rozmezí hladinu cukru

Proč je forma vitamínu K2, MK-7 (Menaquinone-7) nejlepší?

Jeden z nejlepších přírodních zdrojů vitaminu K2 pochází ze starobylé japonské potraviny Natto (90% formy MK-7 vitamínu K).Lidská mysl

Vitamín K2 využívá zdroj fermentované cizrny pomocí zdravé bakterie bacillus subtilus, která slouží jako probiotikum.

Ale bez stabilní a čisté výrobní receptury vzorce vitamínu K2 se doplněk neobejde, aby splnil náročné výživové hodnoty.

Pamatujte že, vitamín K3 je syntetická varianta vitamínu, který se nedoporučuje pro lidskou spotřebu. 

Vitamin K2 obsahuje několik menaquinonů, jako je například MK-4 nachází se v mase, a MK-7, MK-8, a MK-9 se nachází ve fermentovaných potravinářských výrobcích, jako jsou sýry a natto.

Proč užívat právě MK-7? Je to biologicky nejaktivnější forma vitamínu K a jeho další výhodou je, že zůstává v těle déle. Jeho poločas rozpadu je delší než u ostatních forem, což znamená, že pravidelné dávky zajistí požadovanou hladinu už za několik dní.

Jaký potravinový doplněk obsahující vitamín K je pro vás nejlepší?

Vaše nejlepší sázka je na přírodní zdroj K2 a to je natto.

Pokud natto nejíte tak potravinový doplněk musí splňovat:

  • Musí být non-GMO - vzorce, včetně geneticky modifikovaných organismů jsou naprosto nepřijatelné
  • Musí být alergen-free - vzorec musí být bez známých alergenů, jako jsou arašídy, ořechy, mléko, vejce, ryby, korýši a pšenice
  • Musí mít stabilní fermentaci -  fermentace natto, která zahrnuje i jiné deriváty, může být velmi nestabilní. Potřebujete konzistentní spolehlivý proces, který zajišťuje kvalitu výrobku ve vzorci
  • Musí používat vitamín K2-7 ve vzorci -  stejně jako existuje mnoho druhů vitamínů K (K1, K2 a K3), existuje mnoho druhů K2. K2-7 vyrobený z natto s využitím fermentované cizrny se ukázal jedním z nejvíce biologicky dostupných, stabilních, a prospěšných forem.

Odkud pochází Vitamín K?

Jeden z nejlepších zdrojů vitaminu K2 pochází ze starobylé japonské potraviny Natto.

Vitamín K1 se nalézá v tmavě zelené zelenině. Nicméně koncentrace vitamínu K2 po požití špenátu je 10 krát nižší než při konzumaci natto.

Absorpce vitamínu K1 v zelené listové zelenině není moc efektivní, některé výzkumy hovoří o asi o 10-15% vstřebatelnosti.

Další potravinou bohatou na K2 je tvaroh a má nižší obsah tuku než sýry, proto je vhodnější.

Ve srovnání s natto, ale neobstojí, tam je více než 27 krát více vitaminu K2, než v tvarohu.

Výzkumy naznačují, že až 85% lidí by mohlo trpět nedostatkem vitamínu D, aniž by o tom věděli. To znamená, že mají zhoršené zdraví. Ve skutečnosti někteří vědci vyžadují urgentní opatření. Proč?

Protože současné vědecké výzkumy dokazují, že všechny buňky a tkáně v těle jsou receptory vitamínu D – a docházejí tak k závěru, že všechny buňky a tkáně potřebují ke svému správnému fungování vitamín D.

Nejen to, vitamín D je zodpovědný za regulaci více než 2000 genů v těle.

Vitamin D ručí za velmi složité metabolické procesy. Vědci věří, že vitamin D nabízí širokou škálu základních biologických funkcí týkajících se mnoha aspektů našeho zdraví.

Potřebujete více informací? Přečtěte si článek pana Dr. Petra Fořta o vitamínu D.

Liposomální vitamín D může nabízet větší potenciál pro zlepšení biologické dostupnosti a vstřebávání živiny oproti běžnému non-liposomálnímu vitamínu D.

Tradiční vitamín D nemá stejný potenciál pro výhody biologické dostupnosti. Ne-lipozomální vitamín D se vstřebává vaším střevním traktem mnohem odlišněji.

Jak je to se vstřebáváním vitamínu D

Při konstatním dávkování vitamínu D3 potřebujete přibližně 3 měsíce nepřetržitého dávkování, abyste dosáhli zvýšení a ustálení hodnoty v krvi. Optimální hodnota je stanovena v rozpětí 30-80 mcg/l.

Názory na optimální hodnoty se liší v průměru je uváděno 40-60 mcg/litr (40-60 ng/ml).

Institute of Medicine (IOM) v roce 2010 zvýšil horní limit denní dávky na 4000 IU pro dospělé nad 19 let. Pro děti stanovil horní limit mezi 1000 - 3000 IU denně v závislosti na věku.

Co se týče koncentrace tak IOM stanovil 50 mcg/l jako dostačující koncentraci pro 97% populace pro normální vývoj.

Hodnoty lze počítat podle následující tabulky: http://unitslab.com/node/224

Jak se můžou pohybovat vaše hodnoty vitamínu D při denním příjmu 0 - 10 000 IU

Graf (zdroj grassrootshealth.net) ukazuje měření na vzorku 7324 účastníků a jejich denní příjem vitamínu D. U každého je naměřená výše vitamínu D v krvi silně individuální, proto doporučuji testy na vitamín D před tím, než se pustíte do experimentu s dávkováním.

graf davkovani vitaminu D

Kolik potřebujeme denně?

Stránka GrassRootsHealth.net spustila jednoduchý kalkulátor, podle kterého se můžete přibližně orientovat (1 libra = 0,453 Kg):

Kalkulačka přibližného dávkování vitamínu D

Doporučujeme stanovení vitamínu D v laboratoři.

Příjem vitamínu D ze slunce je individuální záležitostí. Přibližně můžeme uvést, že 15-20 minutová expozice celého těla v červenci dodá cca 15 000 IU vitamínu D (lidé s tmavou pletí potřebují dvojnásobný čas).

Opalování může být pro řadu lidí značně rizikové (pro osoby, které mají světlou pleť, málo pigmentu a důsledkem je spálení.) Opalování je o správném načasování a odhadnutí možností.

Porovnání a vybraná měření - zdroj grassrootshealth.net

Graf níže ukazuje kolik času bychom potřebovali na slunci k dosažení určité hodnoty ng/ml vitamínu D, a to ještě za předpokladu, že se opalujeme správně a zdravě. V moderní době nesnadně splnitelné...

Doba na slunci

Následující graf ukazuje vztah mezi účastníky, kteří reportovali o 41% méně případů výskytu chřipky a o 15% méně případů výskytu nachlazení. Jednalo se o jedince s hodnotou vitamínu D nad 40 ng/ml v krvi.

chripka a vitamin D

Počet účastníků průzkumu 1659, z toho vybráno 17% nad 65 let. Ti, u kterých došlo ke zlomenině kosti, měli obsah vitamínu D v krvi ve většině pod 40 ng/ml. U účastníků pod 20 ng/ml byly výsledky zlomenin 3-krát častější než u skupiny nad 40 ng/ml. Obecně je potřeba dbát na optimální příjem vitamínu D, hořčíku, proteinů a vápníku, též udržovat optimální hodnoty vitamínu C a K2.

zdravi kosti a vitamin d

Soubor 22 účastnic průzkumu, které byly diagnostikovány na hypertenzi a preeklampsii v těhotenství. 16 účastnic mělo hodnoty vitamínu D pod 40 ng/ml. Všechny s diagnózou preeklampsie měly hodnoty pod 40 ng/ml. Ženy s koncentrací nad 40 ng/ml měly o 56% nižší risk hypertenze v těhotenství než ženy pod tuto hodnotu. Ženy s hodnotou okolo 50 ng/ml měly riziko o 65% nižší.

Tehotne a vitamin D

Proč potřebujete vitamin D?

Výzkumy naznačují, že až 85% lidí by mohlo trpět nedostatkem vitamínu D, aniž by o tom věděli.

Současné vědecké výzkumy dokazují, že všechny buňky a tkáně v těle jsou receptory vitamínu D – a docházejí tak k závěru, že všechny buňky a tkáně potřebují ke svému správnému fungování vitamín D.

Nejen to, vitamín D je zodpovědný za regulaci více než 2000 genů v těle.

Vitamin D ručí za velmi složité metabolické procesy. Vědci věří, že vitamin D nabízí širokou škálu základních biologických funkcí týkajících se mnoha aspektů našeho zdraví.

Potřebujete více informací?

Přečtěte si článek pana Dr. Petra Fořta o vitamínu D.

Proč pamatovat na dostatek vitamínu D?

Příliš málo vitaminu D nemusí mít žádné zjevné příznaky navenek. Přesto vitamín D (konkrétně vitamín D3) podporuje neuvěřitelnou škálu systémů a funkcí v těle:

  • Zdravé srdce
  • Dlouhověkost buněk a buněčnou tvorbu
  • Zdravou pokožku
  • Zdravou slinivku
  • Proces stárnutí
  • Spánek
  • Sluch
  • Zdravé reprodukční orgány
  • Sportovní výkony
  • Zdravý zrak
  • Zdravý cévní systém
  • Zdravé dýchání
  • Imunitu… Většina lidí se cítí v lepším zdravotním stavu během letních slunečních měsíců – udivuje vás, proč?
  • Zdravou náladu a pocit pohody
  • Váhu včetně metabolismu cukrů a tuků
  • Vlasy a vlasové folikuly
  • Silné a zdravé kosti a absorpci vápníku
  • Svaly
  • Správné trávení a vstřebávání jídla

Jak si můžete být jistí, že máte dostatek vitamínu D?

U některých skupin obyvatelstva je více než pravděpodobné, že mají nižší hladiny vitamínu D než ostatní. Ale nezapomeňte, že se odhaduje, že 85% lidí trpí jeho nedostatkem. Patříte k oněm 85% nebo třeba do jedné z těchto skupin?

Lidé s omezenou expozicí slunečnímu záření

Během dlouhých šedivých zimních měsíců budete možná muset doplnit svůj vitamín D3, pokud nemáte přístup k bezpečnému soláriu.

Nicméně, dokonce i v létě jsou mnozí z nás jako novodobí ‚jeskynní lidé‘. Většina lidí se i v letním období jen velmi málo vystavuje pobytu na slunci. Důvodem může být práce uvnitř budovy během doby vrcholného slunečního světla, aby se zabránilo horku, nebo také kulturní zvyklosti v odívání.

Dokonce i o víkendu, když je deštivo, můžete postrádat sluneční záření. Jestli je to váš případ, tak pravděpodobně nemáte dostatek vitamínu D, který potřebujete.

A věděli jste, že vaše auto, okna v domě i v kanceláři blokují většinu sluneční vlnové délky, kterou vaše pokožka potřebuje, aby mohla vyrobit vitamín D? Takže se nespoléhejte na to, že jej získáte uvnitř – nebo v autě.

Dále, pokud žijete v průmyslové oblasti se znečištěným ovzduším s vysokým obsahem síry (kyselé deště), které blokují sluneční paprsky, vaše hodnoty vitamínu D jsou pravděpodobně rovněž nízké.

Vaše holá pokožka potřebuje být každý den alespoň na 10–15 minut vystavena přímému slunečnímu světlu, aby mohla produkovat vitamín D, který potřebujete. Stejně jako okna, také bundy a dlouhé kalhoty blokují hodnotné sluneční vlnové délky.

Vitamín D

Lidé s nadváhou

Jedinci, kteří mají nadváhu, mívají často podstatně vyšší potřebu vitamínu D, protože vitamín D je rozpustný v tucích a skrytý v jejich tuku.

Těhotné ženy

Nové důkazy naznačují, že hladina vitamínu D během těhotenství může být zásadně důležitá pro vás a vaše dítě.

Starší lidé

Jste ve věku, kdy vaše pokožka ztrácí schopnost vytvářet vitamín D. Navíc mají starší lidé tendenci trávit více času doma.

Lidé tmavé pleti

Lidé s tmavší barvou pleti mají vyšší hodnotu melaninu, který blokuje UVB záření a omezuje schopnost těla produkovat vitamín D3. A co víc, vitamín D se velmi vzácně vyskytuje v potravinách a je k dispozici pouze ve velmi omezeném množství ve vejcích, játrech a tučných rybách.

Dostupnost: Skladem

Složení: Vitamín D3 5000 IU, K2 180 mcg, 30 kapslí, doplněk stravy

Velikost dávky: 1 rostlinná kapsle
Balení obsahuje 30 dávek. 
Množství
v 1 dávce
%RHP*
Vitamín D3 (cholecalciferol)125 mcg (5 000 IU)625%
Vitamin K2 (Menequinone 7, MK-7 z cizrny)180 mcg240%
* % denní referenční hodnoty příjmu

Doporučené dávkování:

Užívejte 1 kapsli týdně - dávkování podle české legislativy se výrazně liší od dávkování doporučeného výrobcem. Každá kapsle obsahuje vysokou dávku vitamínu D, 125 mcg resp. 5000 IU.

Ostatní ingredience: rýžové zrno, glycerol monostearát, kapsle (HPMC celulóza), maltodextrin, modifikovaný škrob, sukróza, Askorbyl palmitát (vitamín C), extrakt z rozmarýnu lékařského (list)

4 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: