Menu
- Dle cíle
- Velkoobchod
- Doplňky stravy
- Vitamíny
- Proteiny
Gainery
- Potraviny
- Kosmetika
- Zdravá voda
Pokročilá filtrace
Náhradní součásti
Sleva na balíček
Zákaznická linka: +420 734 400 730
Tento produkt není urcený k diagnóze, léčbě nebo k prevenci jakékoliv choroby.
Nattokináza s NSK-SD® - jediná forma nattokinázy, která neobsahuje vitamín K2.
Plasmin štěpí přebytek fibrinu, což napomáhá celkovému zdraví krevního oběhu a zlepšuje cirkulaci.
Natto-K může přispět k udržení normální hladiny faktorů srážení krve ve zdravém rozmezí.
Fibrin cirkuluje krví a drží se na stěnách krevních cév. Udržování zdravé hladiny fibrinu podporuje zdravou koagulaci krve pro optimálně fungující kardiovaskulární systém.
Dr. Hiroyuki Sumi, výzkumný pracovník japonského ministerstva školství, zjistil, že část japonské fermentované sójové stravy známé jako natto vykazuje silnou fibrinolytickou aktivitu, což znamená, že je účinná při rozkladu fibrinu, proteinu, který se podílí na srážení krve.(1) Pojmenoval enzym odpovědný za tuto aktivitu „nattokináza“.
Dr. Sumi později poznamenal, že nattokináza vykazuje „účinnost odpovídající žádnému jinému enzymu“.
Reference
1 Sumi, H. a kol. „Nový fibrinolytický enzym (nattokináza) v zeleninovém sýru Natto; typické a oblíbené sójové jídlo v japonské stravě. “Experientia. 1987 15. října; 43 (10): 1110-1. 2 Fujita, M. a kol. "Antihypertenzivní účinky kontinuálního perorálního podávání nattokinázy a jejích fragmentů u spontánně hypertenzních potkanů." Biol Pharm Bull. 2011; 34 (11): 1696-701.
To vše můžou být příznaky kolísající hladiny fibrinu - fibrin je důležitý protein podílející se na srážení krve, ale když se dostane z rovnováhy, můžete zaznamenat unavu, bolestivost kloubů nebo vysoký krevní tlak. Vždy je lepší poradit se s lékařem a vašem zdravotním stavu, aby došlo k přesné diagnóze.
Nattokináza je fibrinolytický (fibrin-rozpouštějící) enzym původně objevený v japonské fermentované sójové potravě zvané natto (fermentováno kmenem bakterií Bacillus subtilis).
Mnoho lidí spojuje tyto příznaky se špatnou stravou, nebo jen se stářím. Ačkoli to může být faktor, základní příčinou může být nadměrný fibrin.
Dávkování: 1 kapsle třikrát denně na lačný žaludek, jednu hodinu před nebo dvě hodiny po jídle.
Složení: 100% vegetariánská kapsle (obsahuje celulózu, vodu)
1 vegetarianska kapsle % RI* | ||
---|---|---|
Nattokinázová směs w / NSK-SD | 1000 FU | n.a. |
Proteáza Thera-blend™ | 16000 HUT | n.a. |
Amyláza Thera-blend™ | 3600 DU | n.a. |
Celulóza Thera-blend™ | 1000 CU | n.a. |
Lipáza Thera-blend™ | 685 FCCFIP | n.a. |
Glukoamyláza | 40 AGU | n.a. |
Bromelain | 96 GDU | n.a. |
Vápník (citrát) | 14 mg | 1 % |
Hořčík (citrát) | 0,04 | <1% |
* RI = % dle EU-Nr. 1169/2011. (RI = Reference Intake)
Neobsahuje: vaječné a mléčné proteiny, konzervační látky, sůl, sacharózu, sóju, stopy pšenice, kvasnice, stopy ořechů, kukuřice, lepku, škrob z brambor, rýže, umělé barviva nebo příchutě
Tento produkt není urcený k diagnóze, léčbě nebo k prevenci jakékoliv choroby. Enzymedica nepoužívá přísady vyrobené
biotechnologicky. Pokud jste těhotná nebo kojíte, před použitím se poraďte s lékařem.
Vyhněte se produtům, které obsahují plniva, jako je stearan hořečnatý, jablečný pektin nebo rýžový škrob. K potencování - je důležité si uvědomit, že neexistuje žádný přímý vztah mezi hmotností a aktivitou enzymů. Typické měrné jednotky zahrnují testovací metody stanovené Food Chemical Codex (FCC). Systém pro stanovení účinnosti enzymů je odvozen z FCC. To je jediný národní standard pro hodnocení vegetariánských enzymů. Tento systém stanovuje úroveň aktivity a potence pro enzymy.
Thera-blend je jedinečná směs obsahující víc druhů enzymů, které jsou aktivní při různé hodnotě pH (2-12), a to zvyšuje jejich účinnek v těle.
Thera-Blend ™ je exkluzivní proces, který kombinuje více kmenů enzymů, které pracují v různých hodnotách pH. Takové enzymy jsou až třikrát silnější a pracují až šestkrát efektivněji než obyčejné jednoduché izolované enzymatické kmeny. Thera-Blend je osvědčený postup pro smíchání více kmenů enzymů pro větší efektivitu a biologickou dostupnost.
Vegetariánské enzymy tolerují žaludeční kyseliny velmi dobře narozdíl od některých živočišných enzymů (pankreatin, trypsin), které jsou při styku s žaludeční kyselinou denaturovány.
Až 80% vitální energie našeho těla je vynaložena na trávení. Tím, že enzymy pomáhají absorpci živin z potravin, může dojít k úspoře energie těla a také ke zvýšení celkové energetické hladiny. Zvýšení hladiny energie může pozitivně ovlivnit celkovou fyzickou vitalitu.
Naše těla přirozeně produkují jak trávicí tak metabolické enzymy. Jak stárneme, naše tělo produkuje méně enzymů, které potřebujeme.
Pokud častěji dochází ke špatnému nebo částečnému trávení potravin, může docházet potenciálně k poškozování citlivé střevní stěny. V průběhu času může dojít ke snížení trávicí kapacity, což má vliv na celkový absorpční proces živin.
Např. syrové ořechy nebo fazole obsahují inhibitory enzymů.
Pokud máte nadměrný příjem bílkovin (věnujete se body buildingu) - enzymy jsou katalyzátory energie, aby se svaly mohly pohybovat a růst.
Enzymy jsou velké biologické molekuly (většinou bílkoviny), které urychlují chemické reakce v živých organismech. Enzymy hrají důležitou roli v každodenním životě. Ve skutečnosti regulují každou jednotlivou část těla.
Všechny vaše tkáně, svaly, kosti, orgány a buňky potřebují k provozu enzymy.
Enzymy se podílí na řízení procesů v trávicím a imunitním systému, krevním oběhu, v játrech, ledvinách, slezině a slinivce břišní. Stejně jako podporují vaši schopnost vidět, myslet, cítit a dýchat. Konečný počet enzymů je neznámý odhaduje se mezi 55 - 75 tisíci.
Enzymy jsou biologicky aktivní proteiny a nacházejí se ve všech živých buňkách (přibližně 1300 v lidské buňce).
Metabolické enzymy katalyzují a regulují všechny biochemické reakce v lidském těle, což je nezbytné pro funkci buněk a celkový zdravotní stav.
Trávicí enzymy pomáhají přeměnit jídlo na energii, která je využívána pro řadu biologických procesů. Každý orgán a tkáň potřebují pro svou optimální činnost kombinace enzymů. Naše buňky jsou závislé na reakcích metabolických enzymů.
Naše těla přirozeně produkují jak trávicí tak metabolické enzymy. Jak stárneme, naše tělo produkuje méně enzymů, které potřebujeme.
Existuje mnoho různých druhů enzymů a každý z nich má specifický účel. Někdy lidé nemají dostatek některých typů enzymů. To je důvod, proč dochází k potravinovým intolerancím. Například intolerance laktózy je způsobena deficitem enzymu laktázy.
Studie naznačují při vhodném užití enzymů, možné zlepšení procesu trávení (bez zažívacích potíží) včetně lepší asimilace životně důležitých živin.
Nemusíte se obávat, že dochází ke zničení všech enzymů při styku s žaludeční kyselinou (HCl aktivuje mnohé z enzymů ale nemusí je nutně narušit). Enzymy se znovu aktivují jakmile vstoupí do více zásaditého prostředí tenkého střeva. Enzymy rostlinného původu nemají problém s kyselým prostředím.
Stejně jako všechny katalyzátory reakcí v těle (např. trávení, funkce imunity), umožňují enzymy využít k procesu nižší aktivační energii než by bylo normálně zapotřebí. Oslabují chemické vazby a tím pomáhá urychlit danou reakci (např. při ničení bakterií, rakovinných buněk).
Správná strava (jídlo bohaté na enzymy) + správné žvýkání = strava protkaná enzymy
Ke zničení většiny enzymů dochází při teplotách 48-54 °C. Není tedy vhodné převařování.
Tělo také vyžaduje minerály a stopové prvky k výrobě těchto enzymů z aminokyselin. Například pokud vaše strava obsahuje nedostatek selenu, vaše tělo nebude schopno vyrobit dostatek enzymů pro trávení nebo k metabolickým účelům.
Jsou základním prvkem pro optimální buněčné funkce a zdraví. Urychlují chemické reakce v buňkách, hrají roli při detoxikaci a výrobě energie. Umožňují nám vidět, slyšet, cítit, pohybovat se a přemýšlet. Každý orgán, každá tkáň a 100 bilionů buněk v našem těle závisí na reakci metabolických enzymů a jejich podílení se na produkci energie. Bez těchto metabolických enzymů by buněčný život přestal existovat.
Jsou vylučovány během zažívání a jejich úkolem je rozbít potravu na živiny a odpad. Většina trávicích enzymů je produkována slinivkou břišní. Játra, žlučník, tenké střevo, žaludek a střeva také hrají klíčovou roli v produkci těchto enzymů. Trávicí enzymy umožňují vstřebávání živin do krevního řečiště, taktéž se podílejí na likvidaci odpadu. Do některých lidských trávicích enzymů patří lipázy, proteázy, amylázy, ptyalin, pepsin a trypsin.
Dostávají se do těla ze syrových potravin a prostřednictvím konzumace doplňkových enzymatických přípravků. Syrové potraviny přirozeně obsahují enzymy, které poskytují zdroj trávicích enzymů při požití jídla. Vaření a zpracování potravin může značně omezit obsah přirozených enzymů. Pokud nedokážeme dbát o správnou úpravu jídla (některé enzymy se naopak teplem aktivují) je tělo odkázané samo na sebe při tvorbě enzymů.
Enzymedica používá výhradně vegetariánské enzymy. Jsou pěstovány v laboratorním prostředí. Vegetariánské enzymy jsou identifikovány jako nejúčinější. To znamená, že mohou štěpit potravu bohatou na tuky, proteiny a sacharidy efektivněji.
Enzymy štěpící proteiny
Bromelain je proteolytický (štěpí bílkoviny) a také sráží mléko. Bromelain je vyráběn ze stopky ananasu a je odlišný od enzymu v plodu. Podporuje zdravou zánětlivou reakci. Stejně jako pepsin a papain, tak i bromelain pracuje ideálně při vyšších teplotách okolo zánětu v těle.
Papain patří mezi enzymy, který také štěpí proteiny. Tento enzym se stane aktivní v prostředí 6,0 - 8,0 pH. Získává se z rostliny papaya. Čím je papája zralejší, tím obsahuje méně papainu. Stejně jako bromelain podporuje obnovu organismu z přetížení.
Enzym štěpící škrob a sacharidy
Amyláza se podílí na rozkladné reakci při štěpení škrobu na jednodušší cukry. Enzym je vyráběn z hub Aspergillus a dále pěstován v laboratorních podmínkách.
Enzym rozkládající tuk na glycerol a mastné kyseliny
Lipáza zajišťuje redukci tukových zásob a taktéž se podílí na spalování tuku. Enzym je vyráběn z hub Aspergillus a dále pěstován v laboratorních podmínkách.
Enzym rozkládající rostlinná vlákna
Celuláza štěpí rostlinná vlákna na menší sloučeniny. V našem organismu se přirozeně nevyskytuje a musí být obsažena v potravě. Enzym je vyráběn z hub Aspergillus a dále pěstován v laboratorních podmínkách.
Chymotrypsin, pankreatin, pepsin a trypsin - enzymy ze slinivky břišní, žaludku a tenkého střeva odvozené od zvířecích žláz a orgánů. Tyto enzymy vyžadují pH 8,0, aby se staly aktivními. Produkty Enzymedica jsou 100% vegetariánské, tedy enzymy odvozené ze zvířat nejsou používány v enzymatických přípravcích Enzymedica.
Pankreatin je látka ze slinivky prasete nebo vola. Pankreatin obsahuje proteolytické enzymy (enzymy, které štěpí bílkoviny), amylázy a lipázy. Tento enzym byl studován značně pro své protizánětlivé vlastnosti. Pankreatin byl úspěšně použit v případě posílení molekulární stavby slinivky. V kyselém prostředí žaludku je denaturován, proto musí být technologicky potažen polymery. Nevhodné během těhotenství nebo když berete léky na ředění krve.
Pepsin je proteolytický enzym ze žaludku prasat. Nicméně pepsin je aktivován pouze při teplotě vyšší než je normální tělesná teplota.
Chymotrypsin je proteolytický enzym převzatý ze slinivky vola a prasat. Tento enzym vyžaduje hodnotu pH 8,0, aby se stal aktivním.
Trypsin je proteolytický enzym vytvořený ve střevě a většinou pochází ze střeva nebo slinivky zvířete. Trypsin funguje pouze v zásaditém prostředí. Enzym musí být potažen, aby se dostal do tenkého střeva, aby mohl fungovat při pH 8,0.
Naše enzymy pocházejí z ekologických zdrojů, které nesmí přijít do styku s žádnými pesticidy nebo konzervačními látkami.
Typické měrné jednotky zahrnují testovací metody stanovené Food Chemical Codex (FCC). Systém pro stanovení účinnosti enzymů je odvozen z FCC. To je jediný národní standard pro hodnocení vegetariánských enzymů. Tento systém stanovuje úroveň aktivity a potence pro enzymy. FCC obsahuje ověřené analytické metody pro laboratorní analýzu s využitím jednotek:
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použití produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.