Your browser does not support JavaScript or You have disabled it. Most of the features will not work so please enable JavaScript!

Kmín mletý bio 60g

60,00 Kč

Kmín je bohatým zdrojem vlákniny, 100g obsahuje až 38g. Vláknina se váže na řadu toxinů v potravinách a chrání sliznici tlustého střeva, váže se na žlučové soli (vyrobené z cholesterolu) a snižuje jejich re-absorpci v tlustém střevě a tím pomáhá při snižování sérových hladin LDL cholesterolu. Kmín obsahuje spoustu minerálů, Fe, Cu, CA, Na, Mn, Se, Ze, Mg též vitamín A, E, C stejně jako B-komplexy.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Nutriční hodnoty ve 100g: 

Energie: 330kcal

Tuky: 14,59g

Sacharidy: 49,90g

Bílkoviny: 19,77g

Sůl: 0g

Proč Sonnentor?

Přibližně 150 ekologických zemědělců ve Waldviertelu, v Čechách (za rok 2016 dodali naši lokální pěstitelé 51 300 kg koření a bylin), ale i po celém světě pro nás pěstuje bylinky a koření.

Ochrana přírodních zdrojů, zachování pracovních míst a zlepšování veřejného blaha jsou důležité hodnoty SONNENTORu.

Sonnentor podporuje malé ekologické farmy a ruční zpracování (v Rakousku, Čechách, Rumunsku, Albánii ale také v Tanzanii). Firma se specializuje na bioprodukci a trvale ekologicky udržitelný přístup k přírodě během pěstování a zpracování. V naší firmě se setkáte i s velkým podílem ruční práce, a tak můžeme zajistit, že naše výroba neprodukuje žádné přímé emise.

Naše koření a sypané čaje jsou baleny do biodegradabilních folií vytvořených z obnovitelných surovin (celulóza, která se dá opětovně získat ze dřeva). Tato folie je vyrobena v souladu s evropskou normou EN13432 pro kompostovatelné a biodegradabilní obaly. Úzká spolupráce s pěstiteli posiluje zodpovědnost a zajišťuje transparentnost v koloběhu výroby, čímž jsou zajištěna dvě základní svědectví filozofie SONNENTORu.

Základní výhody

  • obalové materiály (tam kde to jde používá Sonnentor kompostovatelné a biodegradabilní obaly)
  • přímý obchod s pěstiteli (transparentnost v koloběhu výroby)
  • kvalita a biogarance (úzká spolupráce s pěstiteli)
  • ruční práce a výroba (pouze ruční nestrojová výroba)
  • sušení koření probíhá velmi citlivě do teploty 45°C, tak aby zůstalo zachováno co nejvíce obsažených látek
  • odebírání vzorků pro testování na rezidua pesticidů

Další informace naleznete zde:

http://www.sonnentor.cz/sonnentor_cz/udrzitelny_rozvoj/obalove_materialy

10 bodů proč je BIO lepší

Sonnentor produkuje vše BIO.

1. BIO JE BEZ PESTICIDŮ A HERBICIDŮ
Bioprodukty obsahují 200× méně pesticidů než ty z konvenčního zemědělství. Např. pesticid glyfosát byl Světovou zdravotnickou organizací označen jako „pravděpodobně karcinogenní“. Přesto se stále používá po celém světě.

2. BIO JE DOBRÉ PRO VČELY
Pesticidy určené k hubení škůdců v konečném důsledku hubí také včely. Pilné včelky nám díky opylování zajišťují přibližně 80 % potravy. Bez jejich přítomnosti by ze světa zmizely různé druhy ovoce a zeleniny. Bio je bez použití pesticidů, čímž pomáhá přežít jak včelkám, tak nám.

3. BIO CHRÁNÍ VODU
Chemické pesticidy používané v konvenčním zemědělství prosakují, byť pomalu, ale neúprosně, do podzemních vod. Co je smrtící pro hmyz a přírodu, nemůže být příliš prospěšné pro člověka.

4. BIO JE VŽDY BEZ GMO
Obecně se neví, jak mohou genetické modifikace měnit potravinu ani člověka. V každém případě v nás však nevzbuzuje dobrý pocit jíst tzv. geneticky modifikované potraviny a ani slovní spojení „geneticky modifikovaný“ nezní zrovna nejlépe. V ekologickém zemědělství je GMO vyloučeno, počínaje použitím osiva pro sadbu.

5. BIO CHRÁNÍ NAŠE ZDROJE
Ekologický způsob pěstování obecně napomáhá eliminaci CO2 z ovzduší. Plyny metanu a jiné emise je tak možné redukovat až na polovinu. Místo abychom půdu využívali do jejího absolutního znehodnocení, je třeba jí hodnotné prvky přirozenou formou vracet, aby i budoucím generacím zůstala úrodná půda.

6. BIO JE V SOULADU S ETIKOU
V ekologickém zemědělství neexistují žádné klece pro kuřata či podobná omezení. Zvířata mají dostatek pohybu a žijí důstojný zvířecí život. Nám „masožravcům“ by přece nemělo být jedno, z jakého prostředí pochází maso, které konzumujeme. Klobása pak chutná mnohem lépe.

7. BIO JE ZDRAVĚJŠÍ
V ekologickém zemědělství nemohou být zvířatům podávány léky nebo antibiotika pouze z důvodu prevence. Vzhledem k tomu, že v ekologickém hospodaření je zakázáno používat masokostní moučku, produkce bio masa se nepotýká s potravinovými skandály v podobě BSE, apod. Naše byliny a koření z ekologických farem prokazují vysoký obsah cenných a prospěšných látek.

8. BIO CHUTNÁ LÉPE
Ovoce a zelenina mají v přirozeném prostředí ke svému růstu dostatek času. Vzhledem k pěstování i zpracování v ekologickém režimu si tak zachovají svou přirozenou chuť a jsou méně vodnaté.

9. BIO JE BEZ UMĚLÝCH PŘÍSAD
V biopotravinách se mohou objevit pouze přírodní složky (s výjimkou pektinu u marmelád). V konvenčních potravinách je povoleno více než 300 přídavných látek (jako umělá barviva nebo konzervanty).

10. BIO POTŘEBUJE ROZMANITOST
Bio farmy často kultivují „staré“ a málo známé druhy ovoce, zeleniny i bylin. Jejich snahou je usilovně podporovat potřebnou rozmanitost v přírodě, proto do své biopůdy vysazují daleko více neobvyklých plodin, nebo chovají méně známá zvířata.

Dostupnost: Skladem

6 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: