Your browser does not support JavaScript or You have disabled it. Most of the features will not work so please enable JavaScript!

Fazole adzuki 1000 g

99,00 Kč

Fazole Adzuki jsou tmavší a tím vynikají výraznější oříškovou chutí. Obsahují dostatek bílkovin, fosforu, vápníku a jsou velmi syté a výživné. U tmavších fazolí jsou proteiny stravitelnější.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Adzuki je potřeba namáčet minimálně 8 hodin. Následně je nutné je vařit cca 45 minut. Pěnu není třeba sbírat a solte určitě až po uvaření. Po uvaření mají lehce světlejší barvu do fialova a nerozpadají se.

Adzuki se často nazývají fazole, ale o fazole se nejedná, jsou spíše příbuzností bližší mungu. Pocházejí z Asie, kde se pěstovali už před rokem 1000 př. n. l. V Číně a v Japonsku se používají především na přípravu sladkých pokrmů.

Typickým příkladem je sladký krém mochi. Z namočených fazolí pak dělají horký nápoj, který se podobá čaji. V Japonsku jsou adzuki druhou nejoblíbenější luštěninou po sóje.

  • saláty, polévky, rizota

Dostupnost: Skladem

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 281 kJ / 304 kcal
Tuky:1,2 g
z toho nasycené mastné kyseliny:0,3 g
Sacharidy:41,5 g
z toho cukry:3,1 g
Bílkoviny:23,1 g
Sůl:0,0 g

3 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: