Your browser does not support JavaScript or You have disabled it. Most of the features will not work so please enable JavaScript!

Čočka červená BIO 500 g

69,00 Kč

Červená čočka z BIO produkce narozdíl od ostatních luštěnin je velmi rychle uvařená a nepůsobí nadýmavě. Díky obsahu bílkovin, minerálních látek a vitaminů každé jídlo, do kterého červenou čočku přidáte, velmi zhodnotíte.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. 

Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte.

Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel.

Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.

  • polévky, kaše, saláty, přílohy, zahušťování, rizoto

Dostupnost: Skladem

Nutriční hodnoty na 100 g

Energie1597 kJ/378 kCal
Tuk2.2 g
z toho nasycené tuky0.4 g
Sacharidy59 g
z toho cukry0.5 g
Proteiny25 g
Sůl0.01 g
Vláknina11 g

2 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: