Menu
- Dle cíle
- Velkoobchod
- Doplňky stravy
- Vitamíny
- Proteiny
Gainery
- Potraviny
- Kosmetika
- Zdravá voda
Pokročilá filtrace
Náhradní součásti
Sleva na balíček
Zákaznická linka: +420 734 400 730
Nové
Datum dostupnosti:
Minerální a s patrnými sladkými tóny datlí/švestek. Dle názoru jak znalců tak i laiků zcela boří mýtus o tom, že 100% tabulky jsou určeny jen pro malé procento lidí a kakaových gurmánů.
Bez jediného zrnka cukru a přitom tak bohatá a jemná chuť - to je možné docílit jen když je čokolatiérství na té nejvyšší úrovni a schopnost krotit hořkost bobů absolutní.
Vzdálené ostrovy jižního Pacifiku a Oceánie jsou součástí takzvaného „ohnivého kruhu“: kruhu 452 sopek obklopujících oceán.
To je místo, kde roste "firetree" neboli kakaovník s jeho plamenem zbarvenými lusky. Firetree kakaovníkům se daří na bohaté porézní sopečné půdě, která se nachází na těchto ostrovech. Ale půda je jen začátek firetree příběhu.
Pobřeží Guadalcanalu, zasazené do srdce Šalamounových ostrovů, je domovem jednoho z nejlepších typů kakaa.
Firetree kakaovníky rostou v této bohaté vulkanické půdě, chráněné před poledním sluncem pod vysokými kokosovými palmami. Jejich boby mají unikátní jemnou kakaovou chuť s tóny švestek, červeného ovoce a citrusů.
Jedinečné a komplexní chutě této „100% čokolády“ se uvolňují během dlouhého a pomalého procesu pražení celých zrn. To vyhání jakoukoli hořkost a odhalí čistou chuť vulkanického kakaa, která překvapí a potěší nejjemnějšími tóny, překvapivou sladkostí a zdrženlivou kyselostí. Intenzivní.
Tato 100% "čokoláda" je stejně jako všechny kvalitní 100% tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin.
Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh 100% kakaové tabulky je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.
Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo. Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se).
Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.
Každá 100% "čokoláda" chutná úplně jinak a má své specifické tóny a originální chuť, která není jen další přidanou hodnotou k dlouhému výčtu pozitivních účinků kakaa pro člověka, avšak pro mnohé ten hlavní důvod její konzumace. Po čase se "stovkami" se dokonale mění preference chutí.
HMOTNOST: 70 g
ZEMĚ PŮVODU: Šalamounovy ostrovy Vyrobeno: Velká Británie
SLOŽENÍ: Kakaová hmota. Obsah kakaové sušiny 100 %.
VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:
Energetická hodnota
2468 kJ/598 kcal
Tuky 53 g
z toho nasycené mastné kyseliny 33 g
Sacharidy 7,4 g
z toho cukry 0 g
Bílkoviny 14 g
Sůl 0,03 g
SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.