Your browser does not support JavaScript or You have disabled it. Most of the features will not work so please enable JavaScript!

Sonnentor Lapacho kůra sypaná 50 g

90,00 Kč

Čaj z lapacha je velmi chutný jako horký nápoj nebo v létě studený v kombinaci s ovocem. Přidáním ovocného šťávy, kousků jahod, jablek nebo manga získáme vynikající letní bowle. Červeno-hnědý čaj z lapacha chutná zemitě kouřově a je velmi chutný obzvláště po přidání trošky mléka či smetany nebo medu. Proč se doporučuje: detoxikace, nosohltan, plísně, infekce.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Složení: Lapacho kůra sypaná, Tabebuia impetiginosa

Návod k přípravě:

1 čajová lžička na šálek studené vody (200 ml), uvést k varu, krátce povařit a nechat 5-10 min. odstát. Z konvice bude stoupat lehká vůně vanilky. Doplněk stravy. Není náhradou pestré stravy. Nevhodné pro děti, těhotné a kojící ženy. Doporučené dávkování 1-2 šálky za den. Nepřekračujte uvedené denní dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí.

Lapacho prozatím nemá oficiálně uznané účinky, nicméně nejčastěji je spojováno s detoxikací organismu, snižováním srážlivosti krve, působí jako přírodní antibiotikum (záněty nosohltanu a cest dýchacích), dále při plísních a jiných infekcích. 

Vždy se poraďte s lékařem a nepřekračujte denní dávky.

Proč Sonnentor?

Přibližně 150 ekologických zemědělců ve Waldviertelu, v Čechách (za rok 2016 dodali naši lokální pěstitelé 51 300 kg koření a bylin), ale i po celém světě pro nás pěstuje bylinky a koření.

Ochrana přírodních zdrojů, zachování pracovních míst a zlepšování veřejného blaha jsou důležité hodnoty SONNENTORu.

Sonnentor podporuje malé ekologické farmy a ruční zpracování (v Rakousku, Čechách, Rumunsku, Albánii ale také v Tanzanii). Firma se specializuje na bioprodukci a trvale ekologicky udržitelný přístup k přírodě během pěstování a zpracování. V naší firmě se setkáte i s velkým podílem ruční práce, a tak můžeme zajistit, že naše výroba neprodukuje žádné přímé emise.

Naše koření a sypané čaje jsou baleny do biodegradabilních folií vytvořených z obnovitelných surovin (celulóza, která se dá opětovně získat ze dřeva). Tato folie je vyrobena v souladu s evropskou normou EN13432 pro kompostovatelné a biodegradabilní obaly. Úzká spolupráce s pěstiteli posiluje zodpovědnost a zajišťuje transparentnost v koloběhu výroby, čímž jsou zajištěna dvě základní svědectví filozofie SONNENTORu.

Základní výhody

  • obalové materiály (tam kde to jde používá Sonnentor kompostovatelné a biodegradabilní obaly)
  • přímý obchod s pěstiteli (transparentnost v koloběhu výroby)
  • kvalita a biogarance (úzká spolupráce s pěstiteli)
  • ruční práce a výroba (pouze ruční nestrojová výroba)
  • sušení koření probíhá velmi citlivě do teploty 45°C, tak aby zůstalo zachováno co nejvíce obsažených látek
  • odebírání vzorků pro testování na rezidua pesticidů

Další informace naleznete zde:

http://www.sonnentor.cz/sonnentor_cz/udrzitelny_rozvoj/obalove_materialy

10 bodů proč je BIO lepší

Sonnentor produkuje vše BIO.

1. BIO JE BEZ PESTICIDŮ A HERBICIDŮ
Bioprodukty obsahují 200× méně pesticidů než ty z konvenčního zemědělství. Např. pesticid glyfosát byl Světovou zdravotnickou organizací označen jako „pravděpodobně karcinogenní“. Přesto se stále používá po celém světě.

2. BIO JE DOBRÉ PRO VČELY
Pesticidy určené k hubení škůdců v konečném důsledku hubí také včely. Pilné včelky nám díky opylování zajišťují přibližně 80 % potravy. Bez jejich přítomnosti by ze světa zmizely různé druhy ovoce a zeleniny. Bio je bez použití pesticidů, čímž pomáhá přežít jak včelkám, tak nám.

3. BIO CHRÁNÍ VODU
Chemické pesticidy používané v konvenčním zemědělství prosakují, byť pomalu, ale neúprosně, do podzemních vod. Co je smrtící pro hmyz a přírodu, nemůže být příliš prospěšné pro člověka.

4. BIO JE VŽDY BEZ GMO
Obecně se neví, jak mohou genetické modifikace měnit potravinu ani člověka. V každém případě v nás však nevzbuzuje dobrý pocit jíst tzv. geneticky modifikované potraviny a ani slovní spojení „geneticky modifikovaný“ nezní zrovna nejlépe. V ekologickém zemědělství je GMO vyloučeno, počínaje použitím osiva pro sadbu.

5. BIO CHRÁNÍ NAŠE ZDROJE
Ekologický způsob pěstování obecně napomáhá eliminaci CO2 z ovzduší. Plyny metanu a jiné emise je tak možné redukovat až na polovinu. Místo abychom půdu využívali do jejího absolutního znehodnocení, je třeba jí hodnotné prvky přirozenou formou vracet, aby i budoucím generacím zůstala úrodná půda.

6. BIO JE V SOULADU S ETIKOU
V ekologickém zemědělství neexistují žádné klece pro kuřata či podobná omezení. Zvířata mají dostatek pohybu a žijí důstojný zvířecí život. Nám „masožravcům“ by přece nemělo být jedno, z jakého prostředí pochází maso, které konzumujeme. Klobása pak chutná mnohem lépe.

7. BIO JE ZDRAVĚJŠÍ
V ekologickém zemědělství nemohou být zvířatům podávány léky nebo antibiotika pouze z důvodu prevence. Vzhledem k tomu, že v ekologickém hospodaření je zakázáno používat masokostní moučku, produkce bio masa se nepotýká s potravinovými skandály v podobě BSE, apod. Naše byliny a koření z ekologických farem prokazují vysoký obsah cenných a prospěšných látek.

8. BIO CHUTNÁ LÉPE
Ovoce a zelenina mají v přirozeném prostředí ke svému růstu dostatek času. Vzhledem k pěstování i zpracování v ekologickém režimu si tak zachovají svou přirozenou chuť a jsou méně vodnaté.

9. BIO JE BEZ UMĚLÝCH PŘÍSAD
V biopotravinách se mohou objevit pouze přírodní složky (s výjimkou pektinu u marmelád). V konvenčních potravinách je povoleno více než 300 přídavných látek (jako umělá barviva nebo konzervanty).

10. BIO POTŘEBUJE ROZMANITOST
Bio farmy často kultivují „staré“ a málo známé druhy ovoce, zeleniny i bylin. Jejich snahou je usilovně podporovat potřebnou rozmanitost v přírodě, proto do své biopůdy vysazují daleko více neobvyklých plodin, nebo chovají méně známá zvířata.

Dostupnost: Skladem

5 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: