Your browser does not support JavaScript or You have disabled it. Most of the features will not work so please enable JavaScript!

Cizrna BIO 500 g

69,00 Kč

Cizrna z BIO produkce obsahuje významné množství bílkovin. Z minerálů stojí za zmínku železo (třikrát více než v mase), draslík, hořčík, vápník a zinek.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne.

Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.

Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie.

Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.

  • omáčky, saláty, kaše, zahuštění

Dostupnost: Skladem

Složení

Cizrna*
* z ekologického zemědělství, zemědělská produkce EU / mimo EU.

Nutriční hodnoty na 100 g

Energetická hodnota1417 kJ/337 kCal
Tuky5.9 g
z toho nasycené mastné kyseliny0.01 g
Sacharidy44 g
z toho cukry2.4 g
Bílkoviny19 g
Sůl0.01 g
Vláknina16 g