Pouze osvědčený a kvalitní sortiment
Doprava nad 5 000 Kč bez DPH zdarma
Poradenství k produktům pro zákazníky

Umeboshi 150 g MUSO

145,00 Kč

Dostupnost: Skladem

Švestičky Umeboshi (fermentované) - peckovité plody stromu ume. Velmi bohaté na vlákninu (při pravidelném zařazení do jídelníčku napomáhají zpomalení vstřebávání glukózy, optimalizaci hodnot krevního cukru). Zdroj antioxidantů - napomáhají zmírnit oxidační stres, obecně lze doporučit pro harmonizaci střevního traktu.

Doporučujeme
Produkt, se kterým
máme výbornou
osobní zkušenost

Více informací

Švestičky Umeboshi (fermentované) - peckovité plody stromu ume. Tento ovocný strom však ve skutečnosti je odrůdou meruňky. Při výrobě se nepoužívají žádná umělá barviva a jsou to právě listy Shiso, které barví švestičky na červeno.

Umeboshi se sklízejí na jaře. Ještě v den sklizně se nasolují a potom nechávají několik dní sušit na slunci. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.

Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet (i když tento produkt nemá s octem fakticky nic společného).

Společnost Muso byla založena před 30 lety dle základní principů markobiotiky, což je specifický způsob stravování a životního stylu.

Firma si velmi zakládá na kvalitě a využívá tradičních výrobních procesů. Suroviny použité na výrobu produktů nejsou geneticky modifikované.

Benefity

  • Velmi bohaté na vlákninu (při pravidelném zařazení do jídelníčku napomáhají zpomalení vstřebávání glukózy, optimalizaci hodnot krevního cukru),
  • Zdroj antioxidantů - napomáhají zmírnit oxidační stres - studie z roku 2014 - redukce volných radikálů,
  • vytvářejí prostředí pro redukci bakteriálních kolonií, též antiseptická funkce - prevence infekce,
  • obecně lze doporučit pro harmonizaci střevního traktu - proběhla studie - zjištěna úleva při refluxu, neplatí při infekci H-pylori
  • podporují zdraví jater a kostí.

Složení

Ume švestky (72 %), mořská sůl, umeocet (ume švestičky, mořská sůl, Shiso), Shiso. (max. obsah soli 19,6 %).

Skladování

Skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 70 %.

Návod k přípravě

Štiplavá, slanokyselá chuť Umeboshi se skvěle hodí pro dochucení salátových dresinků a omáček. Lze konzumovat přímo, bez úpravy – nechte rozplynout v ústech nebo přidejte do jídla – vždy odstraňte pecku.

Země původu: Japonsko

MUSO se zaměřuje na výrobu a prodej tradičních japonských produktů jako je tradiční japonská sójová omáčka shoyu, tamari, miso či mořské řasy. V roce 1992 byl prezident firmy MUSO vyznamenán cenou "Heart in Business" za svůj přínos v oblasti biopotravin a zdravé výživy v Severní Americe.

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 102 kJ / 24 kcal
Tuky:0,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny:0,0 g
Sacharidy:2,7 g
z toho cukry:0,0 g
Vláknina:3,6 g
Bílkoviny:0,3 g
Sůl:14,2 g

Dostupnost: Skladem

6 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: