Menu
Zákaznická linka: +420 776 867 640
Krill Oil s pupalkou nabízí mnoho zdravotních výhod pro ženy.
Získáváte všechny výhody z kril oleje (omega 3 - EPA a DHA) společně s omega-6 kyselinou gama-linolenovou (GLA), která představuje cenný přírodní zdroj pro správné fungování vašeho organismu spolu s dalšími bioaktivními látkami, které se podílejí na celkovém zdraví a vitalitě.
Pupalkový olej (EPO) dodává životní energii především ženám. Přináší úlevu při menstruačních bolestech, bolestech prsou a premestruačnímu syndromu a je také prospěšný při léčení endometriozy (onemocnění se nejčastěji projevuje bolestivou menstruací, bolestmi v podbřišku, bolestmi při pohlavním styku).
Přináší pozitivní účinek na reprodukční systém v šestinedělí a v klimakteriu.
Pupalkový olej nejenom snižuje menstruační potíže, ale také podporuje prokrvení končetin a tím omezuje tvorbu křečových žil. Zlepšuje kvalitu pleti, vlasů a nehtů. Působí pozitivně v případě vzniku zánětů očních víček, slzení a pálení očí.
Působí také proti zánětlivě na klouby a zvyšuje vstřebávání vápníku, což posiluje vaše kosti. Podílí se na řízení optimální funkce metabolismu a tak urychluje spalování tuků.
Pupalkový olej také podporuje správnou činnost srdce a cév a v kombinaci s kril olejem pomáhá snižovat hladinu cholesterolu a podílejí se i na regulaci vysokého krevního tlaku. Má i nezaměnitelné blahodárné účinky na obnovování hormonální rovnováhy a tím posiluje ženskou energii a zlepšuje intimní život žen.
Vylepšená receptura pro lepší biologickou dostupnost omega-3 mastných kyselin. Omega-3 kyseliny jsou vázané na fosfolipidy, které slouží jako nosiče EPA a DHA.
Bohužel, standardnímu rybímu oleji (a obecně jakémukoli oleji) chybí tento komplex fosfolipidů. Místo toho obsahuje omega-3 mastné kyseliny v méně příznivé formě volných triglyceridů. Fosfolipidy umožňují snadnější průchod omega-3 mastných kyselin přes střevní stěnu.
Pupalka dvouletá se od počátku 18. století pěstovala v Evropě jako kořenová zelenina. Kořeny se používaly do salátů, také sloužila jako potrava pro dobytek a později i jako léčivá bylina.
Pupalka obsahuje v semenech důležté látky; kyselinu gama-linolenovou (GLA) a kyselinu linolovou. Tělo si je nedokáže samo vyrobit a proto je nutné je doplňovat v potravě.
GLA se v těle mění na prostaglandiny, které mají v těle mnoho důležitých funkcí např. ovlivňování úrovně krevního tlaku, podpora optimální viskozity krve a další regulační a kontrolní funkce (dělení a růst buněk, podpora imunitního systému, regulace sekrece trávicích šťáv a hormonů).
Pupalkový olej má imunostimulační účinky a zvyšuje obranyschopnost organismu a odolnost vůči stresu. Pupalka také působí protizánětlivě - pozitivní vliv v případě výskytu ekzémů.
Složení – 2 kapsle dle DDD (denní dávky):
Kril olej - 1000mg
Fosfolipidy - 400mg
EPA (omega 3) - 120mg
DHA (omega3) - 55mg
Astaxantin BIO - 2mg
Pupalkový olej - 500 mg
Kyselina gama-linolenová (GLA)- 45 mg
Kalorie - 15
Kalorie z tuku - 15
Tuk celkem - 1,5g
Cholesterol - 10mg
Složení: kril olej, kapsle (želatina z ryby Tilapia), BIO olivový olej, BIO extrakt z rozmarýnu (list)
Doporučené dávkování (DD): 3 želatinové tobolky denně s prvním jídlem.
Vylepšená receptura pro lepší biologickou dostupnost omega-3 mastných kyselin. Omega-3 kyseliny jsou vázané na fosfolipidy, které slouží jako nosiče EPA a DHA.
Bohužel, standardnímu rybímu oleji (a obecně jakémukoli oleji) chybí tento komplex fosfolipidů. Místo toho obsahuje omega-3 mastné kyseliny v méně příznivé formě volných triglyceridů. Fosfolipidy umožňují snadnější průchod omega-3 mastných kyselin přes střevní stěnu.
Telomery jsou specializované struktury chromozomů, které chrání integritu DNA a stabilitu chromozomů. Zkracováním délky telomer se buňky poškozují. Délka telomer člověka je ovlivněna genetickými i environmentálními faktory a má těsný vztah ke stárnutí a rozvoji některých chorob.
Vztah oxidačního stresu a zkracování telomer byl už několika studiemi prokázaný, stejně tak nutnost vyvažovat oxidační kapacitu stravou.
V roce 2010 vědci též zkoumali vztah zkracování délky telomer a příjmem omega 3 mastných kyselin. Závěrem lze konstatovat, že hladina omega 3 mastných kyselin, jako důležitá součást celkové antioxidační kapacity organismu, je jedním z faktorů, které ovlivňují délku telomer.
zdroj: FARZANEH-FAR, R. et al. Association of marine omega-3 fatty acid levels with telomeric aging in patients with coronary heart disease. JAMA, 2010, roč. 303, č. 3, s. 250-257.
Nejvyšší rating A - SFP global marine v hodnocení udržitelnosti lovišť
Technologie výroby kapslí je též důležitá pro špičkovou kvalitu produktu:
Proč Dr. Mercola nedoporučuje soft-gel tobolky:
Dr. Mercola využívá patentované kapsle LICAPS® od výrobce Capsugel.
Mimořádný zapouzdřovací systém vytváří vzduchotěsnost, která pomáhá předcházet úniku a znečištění obsahu.
Olej Krill je dodáván v tvrdých kapslích namísto měkkých tobolek nebo jiného typu kapslové technologie. Tobolky používají k utěsnění dvoudílné kapsle, inovativní technologii „Fusion Technology“.
Technologie snižuje oxidační potenciál během procesu plnění kapslí - tzv. vytvořením „bubliny čerstvosti“.
2-dílné kapsle jsou hermeticky uzavřeny, aby se výrazně snížil potenciál úniku. Zvyšuje se tak trvanlivost pomocí příkladných plnicích a těsnicích procesů.
Antioxidanty jsou pro vaše tělo způsob č. 1, jak neutralizovat volné radikály, ony škodlivé vedlejší produkty metabolismu, které poškozují buňky a tkáně v celém těle.
Vědecké výzkumy opakovaně prokázaly, že antioxidanty jsou základním kamenem při podpoře zdraví srdce, imunitního systému a paměti. Antioxidanty rovněž hrají roli při zpomalení prvních známek stárnutí.
Přestože mnohé potraviny antioxidanty obsahují, dnešní běžná nekvalitní strava obsahuje téměř vždy nedostatek těchto prospěšných akceptorů volných radikálů. Proto doporučuji zvýšit váš příjem antioxidantů jakožto cenný způsob optimalizace našeho zdraví.
Vědci nedávno srovnávali účinky krillového oleje a rybího oleje na expresi genů v játrech myší. Myši byly krmeny dvěma různými typy olejů, byly prokázány tyto výhody u oleje z krilu:
Určitě jste již slyšeli o dvou typech tuků omega-3 mastných kyselin, které jsou rozhodující pro vaše zdraví – DHA a EPA (kyselina dodekahexaenová a kyselina eikosapentaenová). Tyto sloučeniny jsou nejen nezbytné k udržení vašeho zdraví – vědecké výzkumy navíc naznačují, že mohou rovněž podporovat zdravé srdce, imunitní systém a vaši náladu.
Kril olej – mořský olej z korýše krunýřovky – jednoznačně a synergicky kombinuje antioxidanty a omega-3 mastné kyseliny.
Toto se ukázalo jako mnohem lepší řešení než dříve doporučované užívání rybího tuku.
Účinné antioxidanty + nezbytné omega-3 mastné kyseliny = překvapující zdraví
Omega 3 jsou esenciální pro optimální fungování řady funkcí v těle. Kril olej je ideální zdroj pro vybalancování poměru k ostatním mastným kyselinám (omega 6, 7 a 9). Platí, že čím více jíte omega 6, 7, 9 (maso, mléčné výrobky, rostlinné oleje, oříšky, semena, přebytek běžných zprocesovaných potravin a tuků) tím více potřebujete omega 3 ve stravě.
Ideální poměr mezi omega 6 a omega 3 je cca 1:1 nebo 2:1, obyčejně máme daleko vyšší poměr např. u americké populace to je 20:1, což není ideální z hlediska lipidového profilu, LDL a HDL.
Nezapomeňte na rostlinné zdroje (chia, konopné a lněné semínko), nicméně pozor na kvalitu (není semínko jako semínko) - tedy čistý zdroj (ryba, kril) nejsou schopny nahradit. Rostlinné zdroje obsahují přirozeně kyselinu alfa linolenovou (ALA).
ALA je prekurzorem DHA a EPA, tedy záleží na enzymu, který nefunguje dobře u mnoha lidí. Navíc dokážete konvertovat cca 5 % na EPA a menší množství na DHA (cca 1%). Většina kyseliny alfa linolenové, kterou získáte z rostlinných zdrojů, je oxidována nebo převedena na okamžitou energii. Proto je důležité doplňovat zdroje DHA a EPA nezávisle (kril, sardinky, pouze poký losos).
Vylepšená receptura pro lepší biologickou dostupnost omega-3 mastných kyselin. Omega-3 kyseliny jsou vázané na fosfolipidy, které slouží jako nosiče EPA a DHA.
Bohužel, standardnímu rybímu oleji (a obecně jakémukoli oleji) chybí tento komplex fosfolipidů. Místo toho obsahuje omega-3 mastné kyseliny v méně příznivé formě volných triglyceridů. Fosfolipidy umožňují snadnější průchod omega-3 mastných kyselin přes střevní stěnu.
Čistší produkt díky sníženému počtu pomocných látek, které působí jako nosiče těch aktivních. Namísto gelových kapslí je Kril olej obsažen ve dvoudílné tvrdé skořápce tobolky uzavřené páskem, s názvem Licaps. Tento systém vám přináší tyto výhody:
Kril neboli krunýřovka, jsou malé krevety nebo živočichové jako garnáty, které slouží jako potrava pro největší zvíře na světě – velké velryby. Bezzubé velryby spolknou obrovské množství krunýřovek, aby si tak dodaly energii, kterou potřebují jako palivo pro své obří rozměry. Plejtvák obrovský spolyká až 4000 kilogramů každý den během krmné sezóny.
Tyto vysoce inteligentní velryby nejsou pouze zvířata závislá na nutriční potřebě Krilu. Stejně tak činí i tuleni, tučňáci, mořští ptáci, chobotnice a ryby.
Kril ulovený v drsných vodách u Antarktidy – ten, který tvoří Kril olej – je tak důležitý, že je považován za "základní kámen druhu", na němž závisí organismus mnoha antarktických dravců.
Tito poloprůhlední korýši se shlukují v hustou masu nebo roj, které mohou povrch oceánu zabarvit do růžova nebo do červena.
Spolu s planktonem tvoří Kril tu nejpočetnější biomasu na Zemi… Je jedním z nejsnáze dostupných obnovitelných zdrojů potravy a zároveň vynikajícím nutričním zdrojem z hlediska životního prostředí.
Kril není žádným nově objeveným zdrojem výživy. Byl loven jako zdroj potravy lidí a domácích zvířat od roku 1800, v Japonsku možná už i dříve, zde jsou považováni za lahůdku.
Proč je rovnováha esenciálních mastných kyselin rozhodující pro vaše zdraví
Esenciální mastné kyseliny (EMK) zahrnují jak omega-3 mastné kyseliny (vysoký obsah životně důležitých látek EPA a DHA) a omega-6 mastné kyseliny. EMK nemohou být vytvořeny v našem těle, ale jsou prospěšné pro běžné zdraví a metabolismus. * Proto musíme EMK získat prostřednictvím naší stravy.
Ačkoliv jsou některé omega-6 mastné kyseliny dobré pro vaše zdraví, rovnováha mezi omega-6 a omega-3 je zásadní. * Bohužel většina lidí konzumuje nadbytek omega-6 mastných kyselin.
Naši předkové měli vyváženou stravu obsahující přibližně stejný poměr omega-6 a omega-3 mastných kyselin. Avšak současná západní běžná strava se vyznačuje příliš velkým množstvím omega-6 mastných kyselin. Průměrný poměr omega-6 k omega-3 je nyní téměř 20:1, v některých případech dokonce 50:1. To už pro zdraví opravdu není optimální.
Na rozdíl od rybího tuku váže čistý Kril olej omega-3 mastné kyseliny ve formě fosfolipidů – lipozomů nebo malých balíčků, které dodávají mastné kyseliny přímo do buněk vašeho těla.
Dosavadní vědecké důkazy ukazují, že nejbezpečnější a nejefektivnější „dodavatelé“ EPA a DHA jsou právě tyto fosfolipidy.
Bohužel standardní rybí tuky (a podřadnější značky Kril oleje) postrádají tyto komplexní fosfolipidy. Místo toho obsahují omega-3 mastné kyseliny v méně výhodné formě volných triglyceridů.
Jsou to stavební kameny vašich buněčných membrán regulující transport buněk tím, že fungují jako 'vrátný'. V této roli chrání buněčné membrány před útokem volných radikálů.
Tento jedinečný vztah mezi fosfolipidy a omega-3 mastnými kyselinami značně usnadňuje průchod molekul mastných kyselin skrze vaši střevní stěnu.
Omega-3 mastné kyseliny v Kril oleji jsou tak výrazně biologicky dostupnější než v rybím tuku, protože dovolí EPA a DHA vstoupit přímo do vašich buněk. To vám pomůže ve dvou směrech…
Četné studie prokázaly důležitost cholinu při vývoji mozku, učení a paměti. Ve skutečnosti je cholin důležitý zejména u vývoje mozku plodu a kojence u těhotných a kojících žen.
Cholin je předchůdcem životně důležitého neurotransmiteru acetylcholinu (který vysílá nervové signály do mozku) a trimethylglycinu, uznávaným ochráncem jater.
Kril obsahuje nejenom fosfolipidy, ale také přírodně získaný astaxanthin.
Jedním z mnoha výhod, které astaxanthin nabízí, je podpora zdraví očí a zraku.
Organický Astaxanthin, je králrm karotenoidních antioxidantů. Astaxanthin se liší od ostatních antioxidantů tím, že může překonat vaše krevně-mozkové a krevně-sítnicové bariéry a ve skutečnosti se stává součástí vaší buněčné membrány. Navíc může dosáhnout téměř každé buňky ve vašem těle.
Kril olej pro děti podporuje zvýšenou pozornost a koncentraci pro optimální učení.
V dokonalém světě byste měli získat DHA a cholin, který potřebujete ve své stravě zejména z ryb.
Kromě toho studie dokazují, že konzumace ryb vás může vystavit potenciálně vysokému stupni kontaminace z průmyslových škodlivin a toxinů jako je rtuť, polychlorované bifenyly, těžké kovy a radioaktivní jedy.
FDA (Food and Drug Administration) a EPA (Environmental Protection Agency) vydaly informační zprávy s varováním před některými druhy ryb a korýšů v souvislosti s konzumací malými dětmi, těhotnými ženami a kojícími matkami.
Rybí olej rychle oxiduje
A další problém, rybí olej velmi rychle podléhá zkáze. Oxidace nalezená v rybím oleji vyžaduje velké množství antioxidantů, aby se zabránilo tvorbě volných radikálů. Takže konzumace doplňkových antioxidantů se stává nezbytným kompenzačním opatřením pro vaše zdraví obecně.
Kril olej řeší toto dilema tím, že jednoznačně a synergicky kombinuje antioxidanty a omega-3-mastné kyseliny nezbytné pro nejlepší zdraví.
Dříve se doporučovalo užívat rybí tuk, aby se tak zvýšil váš příjem omega-3 mastných kyselin. Vysoce kvalitní rybí tuky jsou jistě skvělé produkty s významným přínosem pro zdraví. Mají však i své stinné stránky. Jako např. že rybí tuk má nízký obsah antioxidantů. Pokud zvýšíte příjem omega-3 esenciální mastné kyseliny konzumací rybího tuku, ve skutečnosti tím zvýšíte vaši potřebu ještě větší antioxidační ochrany.
Proč? Rybí tuk se velmi rychle kazí. Antioxidanty jsou nezbytné k tomu, aby zajistily, že rybí tuk není zoxidovaný a že nežluknul uvnitř vašeho těla. Jak jsme již zmínili, oxidace vede k vytvoření nezdravých volných radikálů.
Takže musíte konzumovat další antioxidanty pro vaše zdraví obecně, a to kvůli vaší zvýšené potřebě antioxidantů při užívání rybího tuku.
Studie uvádějí, že:
To znamená, že si můžete vzít 1/5 dávky – raději 2 malé kapsle než 10 velkých. Vazba fosfolipidů zvyšuje biologickou dostupnost omega-3 mastných kyselin, zlepšuje poměr omega-3 a omega-6 mastných kyselin a podporuje zdravé fungování buněčné membrány.
Unikátní antioxidanty – včetně astaxanthinu a nebývalých mořských flavonoidů – vás může ochránit před vlivem volných radikálů.
Kril se nachází na dně potravního řetězce a loví se daleko od znečištěných oblastí v nedotčených vodách moře kolem Antarktidy. Takže nemusíte mít obavy z nebezpečného hromadění rtuti, polychlorovaných bifenylů, těžkých kovů a jiných toxinů.
Kril představuje vysoce obnovitelný zdroj. Jedná se o největší biomasu v oceánu a tam prostě není žádné riziko nadměrného lovení.
Kril olej je stabilnější a odolnější proti žluknutí než běžný rybí tuk. To znamená, že vydrží déle a nebude oxidovat ve vašem těle z důvodu žluknutí. Vydrží až dva roky při pokojové teplotě. (Prosím, chraňte jej před chladem.)
Ačkoliv užívání rybího tuku často vede k nežádoucím účinkům jako je rybí pachuť, reflux nebo říhání, nestane se tak s Kril olejem. Ani při vysokých dávkách nebyly zaznamenány žádné nežádoucí účinky.
Kril představuje obnovitelný potravinový zdroj, udržitelný a příznivý k životnímu prostředí.
Kril olej je doslova napěchovaný antioxidační silou, včetně antioxidačních vitaminů A a E, plus astaxanthin a kanthaxanthin.
Astaxanthin je přírodní karotenoidní typ antioxidantu, který je ještě silnější než beta-karoten, alfa-tokoferol (vitamin E), lykopen a lutein.
Kril olej obsahuje také nově objevený flavonoid s novou molekulovou strukturou. Pravděpodobně jste slyšeli, že flavonoidy jsou účinné antioxidanty. Je překvapivé, že doposud nebyly nalezeny v ničem jiném než v rostlinách – v zelenině, ovoci a řasách.
Astaxanthin a tento jedinečný mořský zdroj flavonoidů v Kril oleji tvoří zvláštní pouto s EPA a DHA, což umožňuje přímý metabolismus antioxidantů.
Pozvedněte svůj pocit zdraví na vyšší úroveň.
Vitamíny rozpustné pomocí tuků v Kril oleji se nejlépe vstřebávají s potravinami, obsah fosfolipidů pomáhá emulgaci a vstřebávání tuků.
Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použítí produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.
This product is not sold individually. You must select at least 1 quantity for this product.
Dostupnost: Tento produkt již není na skladě Upozornění: poslední kus skladem!
Chlorella je fermentovaná ve sterilním prostředí ještě pro větší vstřebatelnost a využitelnost organismem....
Bioaktivní neoxidovaná forma koenzymu Q10 100 mg, 30 kapslí; balení na 1 měsíc. Unikátní technologie Licaps...
Krill olej pro děti je zdrojem jedinečných antioxidantů a omega 3 mastných kyselin. Obsahuje olej z korýše krunýřovky,...
Bioaktivní neoxidovaná forma koenzymu Q10 100 mg, 90 kapslí; balení na 3 měsíce. Unikátní technologie Licaps...
70 mld. CFU (denní dávka 1 kapsle), balení na 1 měsíc. Jsou zdrojem jedinečných probiotických kultur z vysoce...