Your browser does not support JavaScript or You have disabled it. Most of the features will not work so please enable JavaScript!

Kolagen hydrolyzovaný Mix Berry, 283 g

599,00 Kč

Mix Berry přírodní příchuť ovoce. Ideální v kombinaci se smoothie nebo při přípravě ovesných kaší.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Hydrolyzovaný kolagen je jedinečná kombinace aminokyselin v koncentrovaných úrovních, která podporuje rychlou opětovnou tvorbu krevních buněk pro obnovu tkáně.

Jedná se o nízkomolekulární proteiny snadno stravitelné do 30 minut po požití. Netuhne, protože byl hydrolyzován pro rychlou asimilaci a lepší hydrataci pojivové tkáně. Rozpustí se i ve studené vodě. Jedná se o doplněk stravy.

Přirozená schopnost těla opravit podpůrné pojivové tkáně (kosti, šlachy, vazy, chrupavky, kůži, vlasy a nehty) klesá po dosažení věkové hranice 25 let. Kolagen v želatině poskytuje dostatečné množství aminokyselin, jako je glycin, lysin,olin, které jsou speciálně zapotřebí pro obnovu pojivových tkání a napomáhají regulovat funkci buněk.

Pro koho je určen hydrolyzovaný kolagen? Osteropoza

  • pro sportovce se silnou zátěží - nabírání svalů (Arginin), regenerace, kardiovaskulární výkonost
  • pro pacienty s osteoporózou a artritidou
  • pro pacienty s nadváhou (pomáhá tlumit apetit a poskytuje tělu proteiny)
  • pro všechny, kteří chtějí být zdraví a aktivní (kolagen tvoří až 65% proteinu v našem těle)

Hydrolyzovaný kolagen je ideální pro sportovce, protože je zpracováván s využitím proteolytických enzymů pro lepší vstřebatelnost a dostupnost produktu pro vaše tělo.

Pozor na produkty, které jsou štěpeny za přístupu tepla a kyselin.

Kolagen má svoje opodstatnění ve spojení s produkty SYSADOA. Správná forma obsahuje peptidy s krátkým řetězcem při specifické molekulové hmotnosti.

Poznámky ke kvalitě a užívání

Na kolagen se nedíváme primárně jako na zdroj bílkovin, ale jde o štěpy peptidů, které při správné aplikaci (pijeme před jídlem, nebo mezi jídly s odstupem 1-2 hodiny) mají účinky při výživě pojivových tkání.

Proto je důležitá kvalita a garantovaný obsah peptidů a vyvážený obsah soli a sodíku bez velké zátěže pro ledviny.

Kolagen obsahuje vysoký obsah aminokyselin (až 92%), proto dbejte na správnou aplikaci ať nemáte zbytečně zvýšený obsah aminokyselin za den. Dolní hranice 1g na kg váhy.

Marketingová snaha odlišit kolageny v případě různých tvrzení, že nejlepší kolagen je ten a ten a zaručeně z tohoto zdroje, jsou pokusem jak odlišit produkt od konkurence.

Produkty s elastinem, protokolagenem a dalšími marketingovými kombinacemi jsou na diskutabilní úrovni. Tělo musí tyto molekuly navíc stejně natrávit. Přirozená molekula kolagenu má až 1500 aminokyselin, proto není jednoduché ji rozložit a správně vstřebat, nemluvě o elastinu nebo protokolagenu.  

Správná hydrolýza, kvalita a čistota je zárukou obsahu izolovaných štěpů peptidů.

Nebavíme se zde o kolagenech pharma průmyslu aplikovaných injekčně nebo per-oralně ze specifických patentů. Proto, když čtete nějakou studii je potřeba rozklíčovat jaký kolagen byl použit, druh aplikace a z toho lze vydedukovat o co se jedná. Tyto kolageny si pharma firmy bedlivě střeží, aktuální patent je třeba od firmy BASF. 

Zdroj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23949208

Jak pomáhá kolagen ve vašem těle?

KloubyPohyb je důležitý, ale vystavuje klouby opotřebení. Obzvlášť při náročném sportu nebo běhu na nevhodných površích, kde může docházet k zatížení chrupavek až několik set kilogramů na 1 cm2.

Hydrolyzovaný kolagen od Great Lakes je stejný kolagen, který se přirozeně vyskytuje v kostech, kůži a chrupavkách. Jedná se o bioaktivní produkt obsahující až 92% proteinů. 

Podporuje rychlý růst buněk produkujících kloubní maz (snižuje tření kloubních ploch a zvyšuje přilnavost jednotlivých částí) pak následuje obnova tkáně.

Hydrolyzovaný kolagen od Great Lakes má certifikaci Kosher. Jedná se o zcela čistý produkt dobře rozpustný kvůli dražší formě hydrolyzace. Pochází od kvalitních volně se pasoucích zvířat z Jižní Ameriky.

Kolagen je získáván z kůže, pojivových tkání a také z kostí. Zcela bez lepku. Nepění, nevytváří hrudky a kousky a je zcela bez chuti a zápachu.

Charakteristika a výhody Great Lakes hydrolyzovaného kolagenu

  • rozpustný ve studené vodě
  • obsahuje čistý přírodní protein
  • protein s nízkou molekulovou hmotností, který je rychle absorbován v zažívacím traktu do 30 minut
  • certifikace Košer
  • Obsahuje přírodní kolagen pro podporu kloubů
  • Bezlepkový
  • Bez Glutamanu sodného (hojně používané dochucovadlo); neobsahuje ani volný glutamát z hydrolyzátu
  • GMO free
  • v průběhu výroby nebo jako hotový výrobek nebyl zpracován s ozářením

Kolagen je připravován v souladu s vysokými standardy instituce The United States Pharmacopeial Convention.

Great Lakes má následující certifikace: brazilsky chov krav

Kosher - Pareve, bezlepkové, neobsahují MSG, non-GMO, certifikované Keto, Paleo, ověřené bez glyfosátu, přírodní a kompatibilní s USP/NF, FDA certifikát kvality a SQF certifikováno na úrovni Global Food Safety Initiative (GFSI).

Kolagen a produkty želatiny Great Lakes Gelatin pocházejí z dobytka v Argentině a Brazílii. Jsou chovány na pastvinách a krmeny trávou na základě standardů American Grassfed Association a pokynů pro dobré životní podmínky zvířat. Produkce vylučuje použití růstových hormonů, antibiotik a steroidů, což je v souladu s potravinovou a zemědělskou legislativou v Argentině a Brazílii.

Společnost Great Lakes Gelatin® se zavázala monitorovat vznikající postupy a výzkum v oblasti dobrých životních podmínek zvířat a standardech chovu s ohledem na bezpečnost a kvalitu.

Co je to kolagen a proč je důležitý?

Kolagen je nejrozšířenější protein, tvoří až 65% z celého obsahu proteinu v našem těle (v srdci, plicích, cévách, kůži, svalech, vlasech, kostech, kloubech, nehtech, prostatě, krevních buňkách, játrech,...). Kolagen se skládá až z 1500 aminokyselin.Ramení klouby 

Pomoc při chronických onemocnění

  • osteoporóza
  • vysoký krevní tlak
  • artritida
  • inkontinence
  • obezita
  • chronická únava
  • mělké dýchání
  • autoimunitní onemocnění
  • kožní problémy
  • problémy s kvalitou nehtů (štípání)
  • remineralizace kostí

Co se stane, když máme nedostatek kolagenu?

Nedostatek způsobuje nestabilitu orgánů a podílí se na jejich abnormální funkčnosti a slabostech. Jedná se o degenerativní proces (srdce a prostata se může zvětšit; u ostatních orgánů dojde k oslabení, kůže je slabší a náchylnější k vráskám), projevem nedostatku je nízká elasticita kloubů, vlasy ztrácí svoji bohatost a pružnost.

Proč dochází k redukci produkce kolagenu? Podílí se na tom celá řada změn v organismu. Nejčastěji hormonální změny, drogy, alkohol, junk food, CUKR, užívání hydrogenovaných olejů (margaríny), radiace, fluor, nadbytek slunečního záření, dehydratace, stres a nedostatek esenciálních látek v jídle.

Proč je důležitá správná hydrolyzace kolagenu?

Běžný kolagen, který se nachází v jídle nebo v doplňcích stravy je velmi komplexní molekulou, která se obtížně tráví. Trávení kolagenu není nikdy naprosto efektivní (molekula obsahuje až 1500 aminokyselin).

Hydrolyzovaný kolagen je ideální forma bioaktivního proteinu a peptidů o nízké molekulové hmotnosti. Výsledkem je o mnoho lepší vstřebatelnost pro organismus. Proto je důležitá vysoká kvalita procesu výroby a výběru samotného produktu (83% protein, 15% voda, 2% minerálů).

Hydrolyzovaný kolagen je výsledkem rozdělení peptidů = hydrolýza

Nejlepší forma hydrolyzace

Pro nejefektivnější metodu štěpení kolagenu se využívají tzv. proteolytické enzymy, které efektivně štěpí proteiny. Není zapotřebí tepla ani kyselin.

Hydrolyzovaný kolagen je šťěpen v rámci 6 hodin (správná délka pro optimální štěpení) a hydrolýza produkuje velmi malé peptidy (3000 daltonů - POZOR méně pod tuto hranici neznamená lépe) - velmi bio kompatibilního kolagenu.

Mnoho výrobců ignoruje tento způsob štěpení, protože je náročný na čas a relativně drahý.

Kvalita kolagenové želatiny pro lepší vstřebatelnost

Kvalita želatiny se posuzuje podle velikosti molekul. Nízká kvalita obsahuje opravdu velké molekuly (150 000 daltonů). Čím nižší hodnota v daltonech tím větší biodostupnost pro tělo. Nejkvalitnější želatina se používá v nemocnicích jako
náhrada krevní plasmy. Želatina, která má molekulovou hmotnost okolo 3000 daltonů má neutrální chuť a věřte, že to poznáte.

Běžné doplňky stravy, které neprocházejí důkladnou hydrolýzou, mají nízkou hodnotu pro vaše tělo. Důležitá je nízká molekulová hmotnost kolagenu a využití dražších ingrediencí pro dosažení optimální bio dostupnosti.

Vstřebatelnost hraje zásadní roli při obnově tkání a kůže. Kůže se skládá hlavně z kolagenu a obsahuje specifické aminokyseliny (Glycin, Prolin, Hydroprolin a Alanin). Jak stárneme produkce klagenu klesá a kůže není tak pružná jak bývala. Důsledkem je i chudá strava na právě tyto esenciální aminokyseliny.

Existuje mnoho studií, které uvádí rapidní zlepšení kvality, hydratace a pružnosti kůže, při dvou měsíčním užívání kolagenu.

Upozornění:
Tento produkt byl uvedený na trh jako doplněk stravy. Produkt nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék a není určen jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování. Ukládejte mimo dosah dětí. Minimální trvanlivost vyznačena na obalu. Účelem informací zde uvedených není zvýšení spotřeby a výdeje produktů. Nevybízíme vás k nevhodnému, nestřídmému nebo neopodstatněnému užívání produktů. Vždy si pečlivě prostudujte příbalový leták, účinné látky a použítí produktů konzultujte s lékařem nebo lékárníkem.

Dostupnost: Skladem

Poznámky ke kvalitě a užívání

Na kolagen se nedíváme primárně jako na zdroj bílkovin, ale jde o štěpy peptidů, které při správné aplikaci (pijeme před jídlem, nebo mezi jídly s odstupem 1-2 hodiny) mají účinky při výživě pojivových tkání.

Proto je důležitá kvalita a garantovaný obsah peptidů a vyvážený obsah soli a sodíku bez velké zátěže pro ledviny.

Kolagen obsahuje vysoký obsah aminokyselin (až 92%), proto dbejte na správnou aplikaci ať nemáte zbytečně zvýšený obsah aminokyselin za den. Dolní hranice 1g na kg váhy.

Marketingová snaha odlišit kolageny v případě různých tvrzení, že nejlepší kolagen je ten a ten a zaručeně z tohoto zdroje, jsou pokusem jak odlišit produkt od konkurence.

Produkty s elastinem, protokolagenem a dalšími marketingovými kombinacemi jsou na diskutabilní úrovni. Tělo musí tyto molekuly navíc stejně natrávit. Přirozená molekula kolagenu má až 1500 aminokyselin, proto není jednoduché ji rozložit a správně vstřebat, nemluvě o elastinu nebo protokolagenu.  

Správná hydrolýza, kvalita a čistota je zárukou obsahu izolovaných štěpů peptidů.

Nebavíme se zde o kolagenech pharma průmyslu aplikovaných injekčně nebo per-oralně ze specifických patentů. Proto, když čtete nějakou studii je potřeba rozklíčovat jaký kolagen byl použit, druh aplikace a z toho lze vydedukovat o co se jedná. Tyto kolageny si pharma firmy bedlivě střeží, aktuální patent je třeba od firmy BASF. 

Doporučené dávkování a složení

Dvě odměrky (13 g, doporučená denní dávka). Tento výrobek má nízkou molekulovou hmotnost, takže se bude dobře rozpouštět ve studené, teplé nebo horké tekutině. Je možné zamíchat do omáček, džusů, smoothie a různých druhů jídla a pití nebo kávy.

Chraňte před chladem (chlazená zóna - lednice) a mrazem. Skladujte na suchém a chladnějším místě (nejedná se o chlazenou zónu). Není vhodné skladovat v chladné zóně s vysokou vlhkostí (typicky sklep).

Suchá zóna znamená, že je v místnosti přibližně 18 až 20 °C s velmi nízkou relativní vlhkostí. Může se jednat třeba o regály v kuchyni, suché kuchyňské skříňky nebo o dobře větranou spíž.

Splňuje normu USP 33-NF 28 testování na obsah těžkých kovů a mirkobiologickou kontaminaci.

Složení: 100% hydrolyzovaný kolagen, přírodní ovocná příchuť, kyelina jablečná, barva (zdroj řasa spirulina), stevia, Monk Fruit (mnišské ovoce).

Název látkyObsah v 13 g (jedna dávka - 2 odměrky)
Sodík35 mg
Tuky0 g
Sacharidy<1 g
Proteiny11 g
Obsah kolagenu12 g