Pouze osvědčený a kvalitní sortiment
Doprava nad 5 000 Kč bez DPH zdarma
Poradenství k produktům pro zákazníky

Umeocet 200 ml COUNTRY LIFE

Nové Umeocet 200 ml COUNTRY LIFE

41,00 Kč

Dostupnost: Skladem

Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě (fermentaci) nakládaných švestiček – umeboshi. Nejedná se o pravý ocet, spíše pokrm osolí než okyselí. Umeocet má slanokyselou chuť. Výrobce MUSO uvádí, že umeocet pomáhá při nechutenství, zažívacích potížích a únavě. 

Doporučujeme
Produkt, se kterým
máme výbornou
osobní zkušenost

Více informací

Umeocet má všestranné využití nejen v kuchyni.

  • obsahuje minerální látky, vitamíny a enzymy
  • napomáhá trávení stimulací funkce střev
  • působí jako stimulant energie (proti únavě a nevolnosti)

Terapeutické použití

1-2 lžičky umeocta do sklenice vody a vypijeme.

TIP

Při střevních bakteriálních infekcích je dobré vypít likérovou odlivku plnou umeocta. Pokud je to pro někoho moc silné, může si jej smíchat se šálkem horké vody pít po dobu trvání obtíží.

Umocet je tekutina, která se vylučuje při fermentaci nakládaných švestiček – umeboshi.

  1. Švestičky umeboshi se sklízejí na jaře.
  2. V den sklizně se nasolují a potom se nechávají několik dní sušit na slunci.
  3. Jakmile jsou téměř usušené, naloží se do slaného nálevu, zatíží kameny a nechají kvasit.
  4. Do nálevu se také přidávají shizo listy. Vzhledem připomínají okrasnou kopřivu. Přidávají se kvůli konzervačním účinkům a krásné purpurové barvě.
  5. Červená tekutina, která se při kvašení švestiček vylučuje, se nazývá ume-su, v češtině se ujal název umeocet.

Složení

Ume švestkový ocet bílý 61 % (ume švestky 80 %, jedlá sůl mořská 20 %), shiso listy, jedlá sůl mořská. Může obsahovat stopy lepku.

Skladování

Na chladném a suchém místě. Chraňte před slunečním svitem.

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 73 kJ / 17 kcal
Tuky:0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny:0,0 g
Sacharidy:3,4 g
z toho cukry:0,0 g
Vláknina:0,2 g
Bílkoviny:0,8 g
Sůl:25,1 g

Dostupnost: Skladem

6 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: