Pouze osvědčený a kvalitní sortiment
Doprava nad 5 000 Kč bez DPH zdarma
Poradenství k produktům pro zákazníky

Tamari sójová omáčka 500 ml BIO COUNTRY LIFE

219,00 Kč

Dostupnost: Skladem

Tamari z BIO produkce, je sójová omáčka, která vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, hustší a chuťově výraznější. Naplno zazáří při přípravě studených zálivek, omáček a pikantních dipů. Vyrábí se z bezlepkových surovin. Neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.

Doporučujeme
Produkt, se kterým
máme výbornou
osobní zkušenost

Více informací

Výživové údaje na 100 ml

Energetická hodnota 354 kJ / 83 kcal
Tuky:0,0 g
z toho nasycené mastné kyseliny:0,0 g
Sacharidy:6,5 g
z toho cukry:0,5 g
Bílkoviny:14,0 g
Sůl:13,14 g

Tamari se vyrábí z přirozeně bezlepkových surovin. Oproti obyčejný levným „sójovým omáčkám“ tamari neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva ani umělá sladidla.
Vedle základních čtyř chutí (sladká, hořká, slaná, kyselá), je ještě chuť pátá – umami. Označuje se jako „lahodná“, „chuť zralosti“ a zvýrazňuje chuť pokrmu. 

Rozdíl mezi shoyu a tamari:

Shoyu a tamari jsou víceméně zaměnitelné s tím, že tamari si lépe udrží chuť a aroma při tepelné úpravě. Shoyu se naopak doporučuje používat k finálnímu dochucení hotového pokrmu. Není to ale žádné železné pravidlo.

  • vyrábí se rozdílným způsobem – tamari vzniká jako vedlejší produkt při výrobě klasické miso pasty
  • tamari je vyráběna z přirozeně bezlepkových surovin
  • tamari je tmavší, hustší a má bohatší a výraznější chuť

Složení:

SÓJOVÉ BOBY* 45,5 %, voda, mořská sůl 11,8 %, destilované Sake* (voda, rýže*,sůl, Aspergillus oryzae), fermentační činidlo (Aspergillus oryzae). Může obsahovat stopy lepku. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

  • dresinky, saláty, marinády, zelenina, masa, ryby, polévky, omáčky, zeleninové směsi, rajčata (tamari potlačuje kyselost rajčat)

Dostupnost: Skladem

6 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: