84% Čokoláda Sambirano Valley, Madagascar, 65 g

199,00 Kč

84% čokoládová tabulka Firetree z vulkanické části Madagaskaru s úžasnými ovocnými tóny. Díky své lokalitě dodává bobům výrazný nádech malin, třešní a červených plodů.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Tato 84% čokoláda je stejně jako všechny kvalitní vysokoprocentní tabulky velmi bohatá na energii stabilních tuků, specifickou vlákninu, bílkoviny, minerály, antioxidanty a teobromin.

Dle nutričního složení a množství tuku/sacharidů/bílkovin, které je díky původu bobů a zpracování specifické a unikátní pro každou značku a druh čokolády je možné vyčíst i očekávat zajímavé rozdíly.

Je potřeba nikdy nezapomínat, že prémiové kakaové tabulky tohoto typu se nežvýkají jako jídlo.

Po malých kouscích se nechávají rozpustit v ústech a na jazyku (cumlají se).

Symfonie chuti, kterou společně dokáží jednotlivé tóny pravé čokolády zahrát, má svůj průběh a čas a je dost závislá na individuálním vychutnání (ideální je nedělat v danou chvíli nic jiného) a také velmi pestrá dle původu použitých bobů a jejich typu zpracování.

Čokoláda 84% Firetree je oslazená nerafinovaným třtinovým cukrem v množství 10,4g na celou tabulku (varianta 65g) - ekvivalent množství přírodního cukru v cca půlce jablka.

Dostupnost: Skladem

HMOTNOST: 25g, 65g (dle varianty)
ZEMĚ PŮVODU: Madagaskar (Sambirano Valley)
SLOŽENÍ: Kakaová hmota, nerafinovaný třtinový cukr, kakaové máslo, slunečnicový lecitin. Obsah kakaové sušiny 84 %.

VÝŽIVOVÉ ÚDAJE NA 100 G:

Energetická hodnota
2423 kJ/586 kcal
Tuky 47 g
z toho nasycené mastné kyseliny 30 g
Sacharidy 22 g
z toho cukry 16 g
Bílkoviny 11 g
Sůl 0,02 g

SKLADOVÁNÍ: Skladujte v chladu a suchu.

Na severozápadním pobřeží Madagaskaru leží údolí Sambirano s mořem na západě a sopečnými kopci na východě. Jeho teplé, vlhké mikroklima a bohatá sopečná půda z něj činí ideální místo pro pěstování kakaa, které svým bobům dodává výrazný nádech malin, třešní a červených plodů.

Všichni naši farmáři pěstují své kakao na jižní straně údolí a využívají lesního baldachýnu ke stínování kakaovníků před ostrým poledním sluncem. Po sklizni naši farmáři sami fermentují a suší kakaové boby a pomocí svých zkušeností a odborných znalostí vytvářejí naprosto prémiové kakao, kterým je celý Madagaskar proslaven.

V roce 2017 se David Zulman a Martyn O’Dare, kteří mají dlouhou tradici v čokoládovém průmyslu, spojili s Aidanem Bishopem a zahájili vlastní projekt s názvem Firetree Chocolate. Malé šarže kakaových bobů jednoho původu (single origin) pocházející ze vzdálených ostrovů v kruhu ohně a sopečných částí vulkanických ostrovů.

Název Firetree Chocolate dává perfektní smysl, pokud jde o jejich vulkanický původ a skutečnost, že použité kakaovníky plné jasně červených, oranžových a žlutých lusků mohou z dálky připomínat strom v ohni. Všechny jejich čokolády neobsahují ani stopy ořechů či laktózy. Také jsou halal, košer a vegan.

6 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: