Pouze osvědčený a kvalitní sortiment
Doprava nad 5 000 Kč bez DPH zdarma
Poradenství k produktům pro zákazníky

Čokoláda Francois Pralus Madagascar 100%

169,00 Kč

Dostupnost: Skladem

100% čokoláda připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstované na Madagaskaru. Oceněna stříbrnou medailí (2009) a bronzovou medailí (2014). Překvapivě jemná (nechte volně rozpouštět na jazyku) a aromatická se sladkými ovocnými tóny. Velmi delikátní chuť na 100% čokoládu (živá vůně, jemné mátové a ovocné tóny, spousta svěží acidity). Balení 100 g.

Doporučujeme
Produkt, se kterým
máme výbornou
osobní zkušenost

Více informací

Parádní kousek od Francois Pralus, výjimečný svojí aromatickou chutí - 100% čokoláda, 100 g připravená z kakaových bobů aromatické odrůdy Criollo pěstované na Madagaskaru. Oceněna stříbrnou medailí (2009) a bronzovou medailí (2014) na Academy of Chocolate v Londýně. Překvapivě jemná (nechte volně rozpouštět na jazyku) a aromatická se sladkými ovocnými tóny.

Velmi delikátní chuť na 100% čokoládu. Vhodná edice ke kombinaci se suchým vínem. Nejdříve nechte rozpustit čokoládu na jazyku a poté můžete doplnit plným douškem suchého bílého nebo červeného vína.

Získaná ocenění z mezinárodních soutěží:

  • bronzová medaile, International Chocolate Awards, 2014, kategorie „High Percentage Dark Plain/Origin Bars“
  • stříbrná medaile, Academy of Chocolate, Londýn, 2009, kategorie „Best Dark Organic Chocolate Bar“

Academy of Chocolate byla založena v Londýně v roce 2005. Kromě hodnocení kvality čokolád následovaného každoročním udílením cen je jejím hlavním cílem motivovat výrobce čokolády k trvale udržitelnému férovému obchoduFrancois Pralus.

International Chocolate Awards je nezávislá mezinárodní soutěž každoročně hodnotící to nejlepší, co vzniklo ve světě kvalitní čokolády. Jejím cílem je podporovat inovativní čokolatiéry a také farmáře, kteří pěstují kakaové boby výjimečné kvality.

Složení: kakaová hmota (kakao, čisté kakaové máslo). Může obsahovat stopy oříšků a mléka.

Hmotnost a velikost: 100 g, 160×82×10 mm

Výjimečná kvalita surovin:Francois Pralus výber bobu

Francois Pralus rád cestuje a kakaové boby si osobně vybírá u pěstitelů.

Na výrobu čokolády používá pouze čisté kakaové máslo bez jakýchkoli příměsí rostlinných tuků, a třtinový cukr místo cukru řepného.

Nikdy nepoužívá vanilku, vanilin, ani umělá aromata, Všechny výrobky jsou 100% bez přítomnosti geneticky modifikovaných organismů.

Malá rodinná čokoládovna pochází z městečka Roanne blízko Lyonu ve Francii. Založena roku 1955. 

Její vrchní čokolatiér Francois Pralus sám sebe nazývá „čokoládovým dobrodruhem“ a při svých cestách za čokoládou sjezdil snad všechny země světa, kde se kakao pěstuje.

Francois Pralus je čokolatiér jehož netradiční nápady mají šmrnc a jenž si vysloužil již hromadu nejrůznějších ocenění jako například “Grand Prix d’Excellence International du Chocolat” či “Grand Prix du Festival International du Chocolat.”

Nutriční hodnoty / výživové údaje 100 g:

Energie v kJ - 2364
Energie v kcal - 571
Tuky v g  - 44 z toho nasycené tuky v g - 28
Sacharidy v g - 24 z toho cukry v g - 2
Bílkoviny v g - 12
Sůl v g - 0,02
Obsah kakaové sušiny - 100
Druh čokolády hořká, boby Criollo, Madagaskar

Dostupnost: Skladem

5 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: