Menu
- Velkoobchod
- Doplňky stravy
- Vitamíny
- Proteiny
Gainery
- Potraviny
- Kosmetika
Hydratace
Proti hmyzu
Zdravé opalování
- Zdravá voda
Základní filtrace
Třífázová filtrace
Náhradní součásti
Zákaznická linka: +420 734 400 730
Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku.
Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte.
Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.
Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel.
Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.
Energetická hodnota 1 534 kJ / 362 kcal | |
---|---|
Tuky: | 2,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,6 g |
Sacharidy: | 54,9 g |
z toho cukry: | 2,3 g |
Bílkoviny: | 27,0 g |
Sůl: | 0,03 g |