Čočka červená celá loupaná 500 g BIO

63,00 Kč

Červená čočka z BIO produkce narozdíl od ostatních luštěnin je velmi rychle uvařená a nepůsobí nadýmavě. Díky obsahu bílkovin, minerálních látek a vitaminů každé jídlo, do kterého červenou čočku přidáte, velmi zhodnotíte.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Červená čočka je zbavená slupky, takže nenadýmá jako jiné luštěniny. Po uvaření se vždy rozpadá, je až kašovitá. Nejde tomu zabránit, raději toho využijte a udělejte z ní třeba kaši nebo polévku. 

Jelikož se nejedná o celá semena, červenou čočku nenaklíčíte.

Říkáme jí sice červená, ale je spíše oranžová, po uvaření dokonce až žlutá. Pokud chcete mít čočku do červena, vařte ji s kari nebo kurkumou.

Červená čočka pochází z Turecka a postupně se rozšířila do celé Asie a dnes už i Evropy. U nás se stále jedná o trochu exotickou surovinu pro přípravu jídel.

Oblíbená je značně v Indii, kde čočka na talíři nahrazuje maso, protože velkou část populace tvoří vegetariáni. Rostlina plodící čočku je asi 40 cm vysoká a její semena najdeme v luscích.

  • polévky, kaše, saláty, přílohy, zahušťování, rizoto

Dostupnost: Skladem

Výživové údaje na 100 g

Energetická hodnota 1 534 kJ / 362 kcal
Tuky:2,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny:0,6 g
Sacharidy:54,9 g
z toho cukry:2,3 g
Bílkoviny:27,0 g
Sůl:0,03 g

4 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: