Cizrna 1000 g BIO

99,00 Kč

Cizrna z BIO produkce obsahuje významné množství bílkovin. Z minerálů stojí za zmínku železo (třikrát více než v mase), draslík, hořčík, vápník a zinek.

Dostupnost: Skladem

  • O produktu

  • Nejčaštější dotazy

  • Detailní informace, složení

Doporučujeme

Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne.

Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.

Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie.

Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.

  • omáčky, saláty, kaše, zahuštění

Dostupnost: Skladem

Výživové údaje na 100 g, balení 1000 g

Energetická hodnota 1 403 kJ / 336 kcal
Tuky: 5,9 g
z toho nasycené mastné kyseliny: 0,6 g
Sacharidy: 44,0 g
z toho cukry: 3,1 g
Vláknina: 15,0 g
Bílkoviny: 19,0 g
Sůl: 0,06 g

2 Ostatních výrobků ve stejné kategorii: