Menu
- Dle cíle
- Velkoobchod
- Doplňky stravy
- Vitamíny
- Proteiny
Gainery
- Potraviny
- Kosmetika
- Zdravá voda
Základní filtrace
Třífázová filtrace
Náhradní součásti
Zákaznická linka: +420 734 400 730
Cizrnu je nutno namáčet minimálně 4 hodiny, ideálně až osm. Dle doby namáčení se poté vaří 2-3 hodiny. V tlakovém hrnci ji připravíte za 40 minut. Cizrnu namočte do slané vody, rychleji změkne.
Sůl zlepší i její chuť a rovnoměrnost vaření. Po uvaření můžete vodu využít na vyšlehání tuhého sněhu jako z vaječného bílku. Sníh pak lze použít na pečení nebo sladké pusinky ve veganské variantě.
Římský hrách se získává z rostliny s názvem cizrna beraní. Domestikována byla před 7000 lety v oblasti kolem Turecka a Sýrie.
Dnes se převážně pěstuje a používá v Indii. Plodem rostliny je lusk až s deseti kulovitými semeny nažloutlé barvy. Je to třetí nejrozšířenější luštěnina na světě hned po hrachu setém a fazolu obecném.
Energetická hodnota 1 403 kJ / 336 kcal | |
---|---|
Tuky: | 5,9 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,6 g |
Sacharidy: | 44,0 g |
z toho cukry: | 3,1 g |
Vláknina: | 15,0 g |
Bílkoviny: | 19,0 g |
Sůl: | 0,06 g |